Скандальне відділення харківського тубдиспансеру запрацювало (ФОТО)

23.01.2014 12:11 Суспільство
фото Інни Пирлик фото Інни Пирлик
Сьогодні в Харківському обласному протитуберкульозному диспансері №1 після ремонту відкрилося відділення мультирезистетного туберкульозу.

Нагадаємо, що коли відділення закрили на ремонт, у пресі почали з’являтися негативні відгуки, немов його просто закривають, а людей виганяють.

Проте насправді відділення закрили тимчасово, аби зробити в ньому ремонт і створити належні умови для лікування людей, що страждають на тяжкі форми туберкульозу. У цей час хворі перебували в інших стаціонарах.

Менш, ніж за три місяці приміщення було повністю відремонтовано. Тут замінили вікна, систему вентиляції, підвели гарячу воду. У кожній палаті — нові ліжка, тумбочки, шафи, туалет та душ. З понеділка там з’являться холодильники та телевізори. Також на кожного хворого закупили по три комплекти постільної білизни.

- Виникали складнощі із проведенням вентиляційної системи, яка дуже важлива для цього відділення, адже вона не замінювалася з 1970 року. Люди, які знаходилися тут, не мали гарячої води. По це ніхто ніколи не говорив, - зазначив заступник голови Ігор Шурма під час відкриття оновленого відділення.

Усього на ремонт цього відділення було витрачено 2, 5 млн грн.


Розраховане воно на 50 місць. Тут лікуються хворі лише з мультирезистетним туберкульозом (це тяжка форма туберкульозу, яку важко лікувати через стійкість хвороби до певних медичних препаратів, в окремих випадках — до всіх). Хворі можуть перебувати тут на лікуванні від шести місяців до двох років.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта