У Харкові катастрофічна нестача інсуліну — медики

20.09.2017 15:00 Суспільство
Фото: із соціальної мережі Фото: із соціальної мережі
Про це стало відомо у ході наради з керівниками закладів охорони здоров'я міста 20 вересня.

12 млн грн державної субвенції необхідно Харкову до кінця року на закупівлю інсуліну, щоб забезпечити препаратом хоча б найбільш потребуючих хворих на цукровий діабет, — про це повідомляє заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан.

Під час наради з керівниками закладів охорони здоров'я міста, представниками кризової групи з питань медичної реформи було озвучені проблеми катастрофічної нестачі інсуліну для хворих. Окрім цього, поговорили й про заборгованість зарплати медичним працівникам.

На сьогодні Харків не отримав і субвенцію на виплату зарплати медпрацівникам, яку уряд мав перерахувати після підвищення мінімальної заробітної плати в Україні.

- На це нам відповіли, що про проблеми буде повідомлено в міністерство. Ми поки не знаємо, як виходити з ситуації, що склалася. Ми вичерпали вже всі можливі міські кошти на ці потреби, і сьогодні чекаємо державну субвенцію в рамках правового поля, - зазначила Світлана Горбунова-Рубан.

Харківська область — третя з виробництва молока в Україні

Нагадаємо, що медична держсубвенція на 2017 рік склала 1 млрд 247 млн 875 тис грн, або 48 % проекту бюджету на 2017 рік. Також 48 % від потреби покриває цільова держсубвенція для забезпечення хворих на цукровий діабет інсуліном та цукрознижувальними препаратами.

Аліна Курлович

Автор: Администратор сайта