У Харкові проблеми з інсуліном. Подробиці

26.07.2017 12:55 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Міська рада просить уряд виділити додаткові кошти на інсуліни.

Департамент охорони здоров'я Харківської міської ради надіслав листа до управління охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації з проханням виділити додаткові кошти медсубвенціі на лікування хворих на діабет.

Про це 26 липня на засіданні постійної комісії з питань соціального захисту та охорони здоров'я Харківської міської ради повідомив директор Департаменту охорони здоров'я Юрій Сороколат.

За його словами, листа надіслали 13 липня з проханням виділити 22 млн грн для покриття дефіциту інсулінів у другому півріччі 2017 року. У свою чергу управління ХОДА спрямувало відповідне звернення до Міністерства охорони здоров'я України.

Як зазначив Юрій Сороколат, поки що місто забезпечене інсулінами тільки на 46 % від потреби. З коштів міського бюджету на їх закупівлю виділили близько 3 млн грн, а 24,7 млн грн було отримано з державного бюджету. Таким чином, загальна сума склала 27,6 млн грн.

Юрій Сороколат зазначив, що протягом року з міського бюджету виділяються кошти на оплату комунальних послуг та енергоносіїв у лікарнях, на забезпечення жителів міста необхідними медпрепаратами, на харчування дітей до двох років з малозабезпечених сімей, на нове обладнання для лікарень та капітальні ремонти. Тому, в зв'язку зі значним навантаженням, покрити дефіцит коштів на лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет в розмірі 32 млн грн за рахунок коштів бюджету міста неможливо.

«Ми виділили всі можливі кошти з міського бюджету. Зараз чекаємо на відповідь міністерства. Зі свого боку робимо все, щоб вирішити це питання», - зазначив Юрій Сороколат.

Всього у Харкові проживає 7,4 тис. хворих на діабет, 355 з них - діти.

Микола Мельник

Автор: Менеджер сайта