Виробники соку "Сандора" прикривались фальшивою ухвалою від Мінздоров'я

07.12.2012 14:23 Суспільство
http://ukrapk.com http://ukrapk.com
На упаковках соків містився напис «Ухвалено міністерством охорони здоров'я України», хоч такої ухвали міністерство не давало.

Тимчасова адміністративна колегія Антимонопольного комітету України, за результатами дослідження та розслідування оштрафувала ТОВ «Сандора» на 3 мільйони гривень за поширення оманливої інформації, повідомляє Укрінформ.

"На упаковках сокової продукції ТМ «Сандора», ТМ «Сандора Мультиактив», ТМ «Сандора Мікс» розміщувався напис «Ухвалено міністерством охорони здоров'я України». Купуючи сокову продукцію ТМ «Сандора» із зазначеним написом, у споживачів може скластись враження, що виробництво соків та нектарів «Сандора» дійсно ухвалено МОЗ України", - йдеться у повідомленні.

Водночас ТОВ «Сандора» поширювала на упаковках гранатового та мультивітамінного нектарів власного виробництва інформацію «800 г гранатів = 1 л гранатового нектару» та, відповідно, «1 кг екзотичних фруктів = 1 л мультивітамінного нектару».

Проведене дослідження встановило, що зазначена інформація не відповідає дійсності, а для виготовлення 1 л гранатового та мультивітамінного нектарів використовується значно менша кількість свіжих фруктів.

Тимчасова адміністративна колегія зобов'язала ТОВ «Сандора» усунути порушення та сплатити штраф до державного бюджету.

Джерело: Укрінформ
Автор: Администратор сайта