Яку свинину безпечно купувати на ринках Харківщини

Яку свинину безпечно купувати на ринках Харківщини

Фото: slovoidilo.ua

Відомі виробники свинини, чию продукцію дозволено продавати на ринках Харкова

Список виробників яким надано право здійснювати забій свиней для подальшої поставки м'яса на ринки міста було затверджено та опубліковано на сайті Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії Головного Управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

У список увійшли такі виробники:

На сайті Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії Головного Управління Держпродспоживслужби в Харківській області зазначається, що з метою вжиття додаткових заходів щодо недопущення розповсюдження збудника африканської чуми свиней на територію Харківської області, члени Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Харківській обласній державній адміністрації вирішили допускати до торгівлі на ринках міста Харкова м’ясо свинини, якщо виконані наступні умови:

- м’ясо свинини надходить з благополучних зон Харківської області по АЧС;

- проведено передзабійний огляд тварини представником Держпродспоживслужби Харківської області;

- забій свиней проведено на забійному пункті визначеному рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Харківській обласній державній адміністрації (відповідно до додатку) під контролем уповноваженої особи Держпродспоживслужби з проведенням післязабійного огляду туші забитої свині;

- транспортування свиней для забою на визначений забійний пункт та м’яса свинини на ринок м. Харкова здійснювалось не через карантинні зони (в об’їзд карантинних зон) по АЧС та за наявністю супровідних ветеринарних документів та за погодженням з головним державним інспектором ветеринарної медицини району;

- проведено ветеринарно-санітарну експертизу м’яса свинини в лабораторіях ветеринарно-санітарної експертизи ринків розташованих на території м. Харкова.

Микола Мельник