Жителям області виписали майже 900 тисяч рецептів за спецпрограмою

17.09.2017 09:17 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Урядова програма "Доступні ліки" в Харківській області фінансується в повному обсязі.

 

Про це повідомив заступник голови ХОДА Михайло Черняк.

- Харківська область є одним із лідерів в реалізації цієї програми. Задача, яку поставила керівник області Юлія Світлична, - програма має бути реалізована на 100%, - підкреслив Михайло Черняк. - Кошти на програму є, препарати є. Зараз у проекті державного бюджету на 2018 рік для реалізації програми «Доступні ліки» закладена сума, у півтора рази більша, ніж та, що виділялась цього року. Це говорить про те, що Уряд визначає цей напрямок роботи пріоритетним.

За словами заступника начальника Управління охорони здоров’я ХОДА Галини Сіроштан, державна програма реалізується в області з 1 квітня цього року. Дія Урядової програми наразі поширюється на 198 лікарських засобів - як вітчизняного, так і іноземного виробництва.

- Для виконання програми в області з 1444 функціонуючих аптек задіяно 404 заклади різних форм власності, що складає 28% від їх загальної кількості. У таких районах як Золочевський, Барвінківський та Харківський залучено 100% територіальних аптечних закладів та створені найкращі умови забезпечення населення, доступності та своєчасного отримання лікарських засобів, - розповіла Галина Сіроштан.

За її даними, за час дії програми – з квітня по серпень 2017 року – в закладах охорони здоров’я області виписано майже 883 тисячі рецептів хворим з серцево-судинними захворюваннями, цукровим діабетом та бронхіальною астмою. Видано лікарських засобів за 586 тисячами рецептів, що складає в середньому по області 70,4% від виписаних рецептів.

Тетяна Лісна

 

Автор: Администратор сайта