Статті

Сезонна страва: баклажани по-корейському

Сезонна страва: баклажани по-корейському

Такі баклажанчики можна заготовлювати на зиму, а можна просто приготувати на закуску та їсти вже через 8–10 годин, коли вони трохи постоять.

Володимир Гуртовий: «Спортсменам потрібно тренуватися, людям – далі жити»

Володимир Гуртовий: «Спортсменам потрібно тренуватися, людям – далі жити»

З перших днів карантину на поміч медикам Коломацької ОТГ прийшла не тільки місцева влада, а й бізнес. Підприємці разом із селищною радою купували для лікарні маски, захисні костюми та дезінфікувальні засоби. А щоб стимулювати лікарів працювати в непростий час пандемії, з коштів ОТГ їм виплачували додаткові зарплати. Про те, як карантин вплинув на будні громади, бюджет і перспективи життя в новому укрупненому районі, голова ОТГ Володимир Гуртовий розповів у черговій серії «Будемо жити».

Готуємо смачну закуску на зиму: сливи з часником

Готуємо смачну закуску на зиму: сливи з часником

Незвичайна, але при цьому смачна закуска – мариновані сливи, фаршировані часником, у гостро-солодкому маринаді. Можна подавати як закуску до будь-яких страв, але особливо пасує до смаженого м’яса. Рецепт для тих, хто не боїться експериментувати.

Сергій Чернов: Точкою тяжіння стануть громади

Сергій Чернов: Точкою тяжіння стануть громади

У середині липня парламент ухвалив рішення про укрупнення районів, утім люди на місцях не розуміють, як це відіб’ється на їх повсякденному житті. Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов висловив своє бачення того, які зміни повинні відбутися після цього чергового етапу реформи з децентралізації.

Гороскоп на 3–9 серпня

Гороскоп на 3–9 серпня

Овна та Стрільця очікують випробування на міцність, а Ракам та Левам зірки обіцяють приємні несподіванки.

Літня застуда: як її лікувати

Літня застуда: як її лікувати

Здавалося б, літо, сонце, спека – ну звідки раптом взялися нежить, кашель або біль у горлі та підвищена температура? Особливо прикро, коли через застуду руйнуються плани на вихідні дні або навіть на відпустку. Як же швидко вилікуватися і, головне, чи існують способи уникнути підступних вірусів у спекотну пору року?

«Сорочковий детектив»: розслідування журналістів нашої газети зразка 1970 року

«Сорочковий детектив»: розслідування журналістів нашої газети зразка 1970 року

Півстоліття тому критикувати окремі недоліки журналістам зрідка дозволялося, аби тільки вони не замахувались на«святе» – лад узагалі і головну рушійну силу цього ладу – партію. Журналісти нашої газети у липні 1970-го «розкрутили» справжню детективну історію, коли безгосподарність та безвідповідальність «відповідальних» осіб призвела до тисячних збитків. І зробили висновок: "Відповідати треба"...

Рецепти консервації: готуємо сливову аджику

Рецепти консервації: готуємо сливову аджику

Помірно гостра (тим більше, що її гостроту можна регулювати), дуже цікава на смак сливова аджика – знахідка для тих, хто любить фруктові соуси.

Як живі: унікальні квіткові скульптури створює наш земляк Володимир Каневський

Як живі: унікальні квіткові скульптури створює наш земляк Володимир Каневський

Його роботи продаються в Голлівуді і Парижі, знаходяться в колекціях принцеси Монако, німецької принцеси Глорії фон Турн-унд-Таксіс, Жаклін Онасіс і інших зірок вищого світу. Виставка його творів відбулася в Ермітажі, а в Америці його порцелянові букети продаються від 3000 до 20 тисяч доларів.

Микола Сікаленко: Через карантин бюджет Циркунівської ОТГ втратив близько 1,5 мільйона гривень

Микола Сікаленко: Через карантин бюджет Циркунівської ОТГ втратив близько 1,5 мільйона гривень

Циркунівська об’єднана громада розташована за менш ніж десяток кілометрів від Харкова – епіцентру коронавірусної хвороби в регіоні. Щодня чимала кількість місцевих жителів їздить на роботу до обласного центру. Звідси – ризики інфікування коронавірусом та завізні випадки, які сьогодні фіксують на території ОТГ. Про транспортні проблеми, допомогу літнім людям та багатодітним сім’ям, недоотримання бюджету голова об’єднаної громади Микола Сікаленко розповів у черговій серії «Будемо жити».

Готуємо китайський соус зі слив

Готуємо китайський соус зі слив

Пікантний, кисло-солодкий на смак, такий соус буде чудовим доповненням до будь-яких смажених або печених страв з риби або м’яса.

Як вибрати автозапчастини для вашого «залізного коня»

Як вибрати автозапчастини для вашого «залізного коня»

Ви купили нову (ну майже нову) автівку, а вона через пару-трійку років почала потребувати ремонту? Саме час скористатися нашими порадами.

Квіти як подарунок: де вибрати найкращі

Квіти як подарунок: де вибрати найкращі

Наближається свято, а варіантів, що подарувати, не так багато? Не варто панікувати, краще рішення в такому випадку – це квіти, адже саме вони надають будь-якої події особливу атмосферу.

Рецепт аджики з чорної смородини «Відразу до столу»

Рецепт аджики з чорної смородини «Відразу до столу»

Для приготування цієї аджики можна використовувати не тільки свіжі, а й заморожені ягоди. Соус виходить помірно гострим, пікантним, але при цьому – дуже смачним і оригінальним.

subscription
Підписка на розсилку
Хочу отримувати головні новини:
Підписка на розсилку
Хочу отримувати головні новини: