Рецепти

Смачна страва: готуємо рієт зі свинини

Смачна страва: готуємо рієт зі свинини

За цією незвичайною назвою ховається... м’ясний паштет, який відрізняється від звичайного трохи грубішою текстурою. Особливість приготування — дуже довге томління м’яса у власному соку за не дуже високої температури з великою кількістю спецій, завдяки чому воно виходить дуже смачним і надзвичайно ароматним.

Cалати з куркою: декілька простих рецептів

Cалати з куркою: декілька простих рецептів

Салати з куркою хороші тим, що їх можна приготувати і в будній день, і подати на святковий стіл, до того ж усі інгредієнти доступні. Ці салатики доволі поживні і цілком можуть замінити вечерю, тому гарнір до них подавати не обов’язково.

Салат імені пана кухаря під назвою «олів’є» — страва з історією

Салат імені пана кухаря під назвою «олів’є» — страва з історією

Не кожний кулінар може похвалитися, що страву, названу на його честь, споживають упродовж століть. А от ім’я Люсьєна Олів’є — винахідника суперпопулярного на теренах колишнього СРСР салату — такої честі удостоєно. Адже цілком справедливо можна вважати, що ця страва — подія в кулінарії.

Готуємо макарони по-флотському

Готуємо макарони по-флотському

Макарони — один з найпопулярніших продуктів у нашому меню. А скільки з них можна приготувати страв! Серед них найпоширеніша і проста — це макарони по-флотському. От їх і приготуємо.

Смачні рецепти приготування риби

Смачні рецепти приготування риби

Запечена, смажена, тушкована — рецептів приготування риби безліч, а крім того, вона ще дуже корисна, поживна та легко засвоюється.

Закусочні бутерброди: зі шпротами,оселедцем і крабовими палочками

Закусочні бутерброди: зі шпротами,оселедцем і крабовими палочками

Закусочні бутерброди — це не тільки швидка їжа для щоденного меню. Деякі з них цілком можна подати на святковий стіл, і повірте, гості зметуть їх зі столу в першу чергу.

Готуємо тортики: з випіканням і без

Готуємо тортики: з випіканням і без

Погодьтеся, що домашні солодощі набагато кращі, ніж магазинні. Справжня господиня знає, чим пригостити дорогих гостей. Тим більше, що деякі рецепти тортів готувати вдома зовсім нескладно, це можуть зробити навіть новачки — переконайтеся самі.

Гарбуз на зиму: маринуємо та робимо варення і цукати

Гарбуз на зиму: маринуємо та робимо варення і цукати

Гарбуз можна зберігати не тільки в цілому вигляді, а й в’ялити, робити цукати, маринувати — рецептів дуже багато, головне — не боятися експериментувати. Основна умова — гарбуз повинен бути стиглим. Підійдуть для переробки також плоди з пошкодженою шкіркою або відламаним хвостиком, тобто ті, які цілими зберігати довго не вийде.

Готуємо каші: рисову, сочевичну й перлову

Готуємо каші: рисову, сочевичну й перлову

Кашу можна приготувати з будь-яких злаків або бобових. А якщо додати до неї овочі або інші інгредієнти, з простої буденної страви вона перетвориться на святкову.

Запечені яблука з рисовою начинкою

Запечені яблука з рисовою начинкою

Варіантів приготування цього смачного й корисного — і для шлунка, і для печінки — десерту безліч.

Консервуємо виноград на зиму

Консервуємо виноград на зиму

Виноград — корисна ягода, причому його можна їсти не тільки у свіжому вигляді. З нього можна робити безліч смачних заготовок.

Квасимо капусту: рецепти з прянощами та яблуками

Квасимо капусту: рецепти з прянощами та яблуками

Квашення капусти — це ще один варіант смачної заготовки на зиму й не тільки. Її можна їсти самостійно, а можна й використовувати для приготування інших страв.

Що приготувати на сніданок

Що приготувати на сніданок

Щоб енергійно починати новий день, потрібно обов’язково снідати. При цьому сніданок має бути одночасно поживним і легким, а його приготування не повинно займати багато часу. Із задоволенням ділимося з вами добіркою цікавих рецептів.

Гівеч на зиму

Гівеч на зиму

Гівеч (або гювеч) — це овочева молдавська страва і одна із смачних заготовок на зиму. Рецептів його приготування дуже багато, готувати гювеч можна з додаванням різних овочів, але основні інгредієнти — це баклажани і солодкий перець.

Гарбуз: готуємо перше, друге і десерт

Гарбуз: готуємо перше, друге і десерт

Гарбуз може бути сировиною для супів, салатів, маринадів, гарнірів, десертів, напоїв тощо, з точки зору кулінарії це універсальний продукт.

Маринуємо цвітну капусту: два цікавих рецепти

Маринуємо цвітну капусту: два цікавих рецепти

Цвітна капуста дуже корисна, чудово засвоюється та дуже смачна в будь-якому вигляді. Пропонуємо вам два рецепти її маринування на зиму.

Страви з кефіру, у яких зберігається його корисність

Страви з кефіру, у яких зберігається його корисність

Навіть найкорисніший продукт може набриднути, якщо постійно їсти його тільки у «чистому» вигляді.

Cалати на зиму: з квасолею, рисом і цвітною капустою

Cалати на зиму: з квасолею, рисом і цвітною капустою

Якщо є час та овочі на городі, продовжуємо консервувати. Такі салатики можна використовувати як доповнення до основної страви або ж як самостійну закуску.