Голова Харківської обласної ради: пост здав – пост прийняв

Promo
12.12.2020 16:59 Влада
На посаду очільника Харківської облради було запропоновано одного кандидата, його підтримали 73 із 119 депутатів, які були присутні у сесійній залі.

Висування кандидатури Артура Товмасяна («Слуга народу») підтримала й найбільша фракція у облраді – «Блок Кернеса – Успішний Харків» (46 депутатів). Таке рішення було ухвалено 10 грудня на зборах фракції.

Нагадаємо, кілька скликань поспіль (починаючи з 2008 року) Харківську обласну раду очолював Сергій Чернов. За результатами місцевих виборів-2020 він у складі партії «Блок Кернеса – Успішний Харків» пройшов до облради. Сергій Чернов і цього разу планував балотуватися на посаду голови, і його кандидатуру спочатку одноголосно підтримали однопартійці на засіданні фракції 25 листопада. Однак напередодні першої сесії Харківської облради фракція знову зібралася і вирішила підтримати кандидата від «Слуги народу» Артура Товмасяна (на той час голову Харківської районної державної адміністрації). Сергій Чернов також підтримав це колегіальне рішення і зняв свою кандидатуру.

— Як командна людина. Балотувався від політичної партії «Успішний Харків», й рішення фракції було прийнято саме на підтримку кандидатури Артура Товмасяна. Наша фракція підтримала цю пропозицію. І я, як член фракції, приймав у цьому участь, — прокоментував своє рішення під час перерви у пленарному засіданні першої сесії Харківської обласної ради VIII скликання Сергій Чернов.

Таке рішення партії, він пояснив тим, що в обласній раді відсутня монобільшість. Тож ураховуючи ситуацію, що склалася, необхідно було шукати компроміси. І його було винайдено у конфігурації з партією «Слуга народу». Разом з цим Сергій Чернов припустив, що до цього об’єднання приєднаються й депутати з інших фракцій. Бо це дозволить сформувати стабільну більшість, яка забезпечить нормальну роботу найбільшого представницького органу у Харківській області. Також Сергій Чернов побажав кандидату перемоги. А він як депутат продовжить працювати в облраді.

- Я як депутат обласної ради зроблю багато для Харківщини, є потенціал та досвід. Хочеться, щоб склад цієї обласної ради працював не менш ефективно, ніж попередній. Викликів дуже багато. Сьогодні потрібно визначатися у пріоритетах – соціально-економічний розвиток, сприяння розвитку малого, середнього та великого бізнесу. Лобіювання регіональних інтересів на центральному рівні влади, - наголосив Сергій Чернов.

Читайте також: Сергій Чернов: Обласний бюджет на 2021 рік мають затвердити до 25 грудня

Під час обговорення кандидатури голови облради у своєму виступі Артур Товмасян висловив задоволення роботою депутатів попереднього скликання, а також окреслив пріоритетні напрямки роботи новообраного депутатського корпусу.

- Час диктує нам нові завдання. І ми, як вищий представницький орган Харківської області, маємо активно ініціювати зміни та ефективно координувати актуальні програмні завдання. Передовсім, мова про охорону здоров’я, боротьбу з коронавірусом, від якого ми потерпаємо, – пріоритет у нашій роботі. При цьому усвідомлюємо, що йдеться не тільки про COVID, а про здоров’я громадян в цілому, - підкресли Артур Товмасян.

Також він акцентував увагу на соціальному захисті людей, які постраждали у наслідок пандемії. Окрім цього, серед пріоритетів – захист аграріїв Харківщини від рейдерства, вирішення проблем у сфері ЖКГ, збереження довкілля та підтримка становлення влади районного рівня й територіальних громад.

- У моєму розумінні Харківська обласна рада – потужний суспільний механізм, де роль кожного депутата є визначною та суттєвою. Це майданчик для відбудови взаємин між усіма гілками влади, органами місцевого самоврядування та громадськістю. І не зважаючи на різні політичні погляди, наша спільна мета – робота для добробуту Харківщини. Тому закликаю усіх колег до співпраці. Першим подаю руку кожному депутату. Ми зобов’язані виконати все те, що обіцяли своїм виборцям, - наголосив Артур Товмасян.

За підсумками таємного голосування кандидатуру Артура Товмасяна на посаду голови Харківської облради підтримали 73 депутати, проти було 15 голосів, два бюлетені були визнані недійсними, ще 30 бюлетенів були не використані. Вже в якості новообраного голови Артур Товмасян подякував Сергію Чернову за плідну роботу.

А потім з промовою перед депутатським корпусом виступив ексочільник Харківської обласної ради. Сергій Чернов попросив пробачення у своєї родини за те, що більшість часу приділяв роботі. За його словами , посада голови облради вимагала багато часу, енергії та здоров'я.

Також він висловив сподівання, що нові депутати згуртуються навколо нового голови і працюватимуть для розвитку регіону.

- Ми повинні відстоювати права Харківщини на рівні центральної влади в питаннях підтримки підприємництва, бізнесу, великих підприємств, бо за рік валовий внутрішній продукт зменшився на 7%. Потребує захисту велика кількість людей, які працюють на цих підприємствах. Бо сьогодні заборгованість по заробітній платі на Харківщині сягнула понад 500 мільйонів гривень, - наголосив Сергій Чернов.

Після його виступу депутати підвелися та оплесками провели ексочільника облради на його робоче місце у сесійній залі.