Місцеві вибори 2020: хто йде у депутати Харківської облради

01.10.2020 10:09 Вибори
29 вересня територіальні виборчі комісі ї завершили реєстрацію кандидатів на місцеві вибори. Зокрема, на Харківщині представники від 11 політпартій балотуватимуться у депутати обласної ради.

Перші десятки партій

Харківська обласна територіальна виборча комісія зареєструвала кандидатів на посаду депутатів Харківської обласної ради від 11 політичних партій.
Це «Акцент», «Батьківщина», «Блок Кернеса – Успішний Харків», «Блок Світличної – Разом», «Європейська Солідарність», «За майбутнє», «Наш край», «Опозиційна платформа – За життя», «Перемога Пальчевського», Партія Шарія та «Слуга Народу».

Першим номером від партії «Акцент» іде Ігор Балута, який у 2014–2015 роках очолював Харківську облдержадміністрацію. Також до першої десятки у списку партії потрапили Наталія Рязанова, Радмила Поповська, Ігор Купровський, Олександр Гордін, Олег Калашников, Андрій Лукашов, Віталій Пшеничний, Тетяна Гоман та Інна Балута.

Першим у списку від партії «Батьківщина» йде депутат Харківської обласної ради VII скликання Андрій Шевчук. У першій десятці, окрім нього, – Людмила
Лаврова, Юрій Прав, Тетяна Соловйова, Євген Петровський, Роман Ярошенко, Олексій Сініцин, Олександр Сидоренко, Анна Пуговкіна та Євгенія Єфремова.

Читайте також: 77,6 % опитаних жителів Харківщини збираються голосувати на місцевих виборах

Список кандидатів від партії «Блок Кернеса – Успішний Харків» очолює Кирило Кернес, який працює першим заступником директора з організаційних
питань у Харківському міському бюро технічної інвентаризації. У першій десятці від партії йдуть також Ігор Терехов, Сергій Чернов, Валерія Мураєва, Тетяна Біловол, Степан Масельський, Віктор Остапчук, Віталій Панов, Галина Фадєєнко та Капіталіна Гурова.

Першою у списку від партії «Блок Світличної – Разом» значиться чинна нардепка від 179-го округу Юлія Світлична. Далі йдуть Вікторія Белявцева, Віктор
Коваленко, Анатолій Русецький, Валерій Пітько, Андрій Ісіченко, Денис Скорий, Олександр Турінський, Ольга Львова та Катерина Чаплигіна.

Список кандидатів від партії «Європейська Солідарність» очолила Галина Куц – професор кафедри політології, соціології та культурології Харківського
національного педагогічного університету імені Г. С. Сковороди. Також у першу десятку потрапили Анатолій Козловський, Олександр Скорик, Сергій Чебишев, Алла Ройтблат, Сергій Пономаренко, Кирило Храпко, Олександр Дорошенко, Ольга Лехан та Катерина Курашова.

Список партії «За майбутнє» очолив Андрій Вінаков, який є генеральним директором концерну «АВЕК». Також від партії в першій десятці балотуються
Віталій Мірошніков, Світлана Полуніна, Олександр Макаренко, Алеся Черкасова, Вадим Борисенко, Олександр Савін, Олег Губенко, Тетяна Лобанова та Оксана Лебідь.

Ексголова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко зареєстрований першим у списку кандидатів до облради від партії «Наш край». Також у першій десятці комісія зареєструвала Костянтина Кулика, Віталія Бурейчака, Валерію Величко, Ліну Маслянцеву, Олександра Нестеренка, Андрія Пінаєва, Юрія Деркача, Юлію Балаклицьку та Анну Домбровську.

Від партії «Опозиційна платформа – За життя» список до Харківської обласної ради очолює колишній голова Харківської ОДА та ексголова Адміністрації Президента у 2016– 2019 роках Ігор Райнін. Також у першій десятці списку зареєстровані Сергій Гладкоскок, Володимир Скоробагач, Світлана Естеровська, Олена Бочарнікова, Антон Ніколаєнко, Василь Россіхін, Андрій Малиш, Ганна Ващенко та Тетяна Коробко.

Першим номером у списку кандидатів у депутати облради від партії «Перемога Пальчевського» йде Анатолій Дорожко. Крім нього, в десятці списку до обласної ради від цієї партії – Вадим Солтис, Олег Плеханов, Олена Кропінська, Ольга Дубініна, Валентин Захаров, Дмитро Пилюга, Маргарита Жарова, Олексій Решетняк та Тетяна Яковенко.

Складайте пазл: Карта виборів: де на Харківщині голосуватимуть за голів і депутатів - ПАЗЛ

Першою у списку зареєстрованих кандидатів від Партії Шарія йде Ганна Бодікова, яка працює в Харківському науково-дослідному та проектноконструкторському інституті «Енергопроект». Також у десятку потрапили Олег Орєхов, Михайло Рапота, Кристина Жилінкова, Олег Сторожев, Владлена Кущова, Ігор Борщ, Олексій Линник, Вадим Крохмаль та Оксана В’язовська.

Першою від партії «Слуга Народу» у депутати обласноїради йде Тетяна Єгорова-Луценко, яка зараз обіймає посаду першого заступника голови Харківської ОДА. Також у десятку списку потрапили Віктор Суботін, Сергій Федченко, Роман Семенуха, Юлія Ковалевська, Сергій Григоров, Юлія Григорян, Олена Онацька, Олександр Попов та Сергій Федорик.

Нагадаємо, місцеві вибори відбудуться 25 жовтня за новою виборчою системою. Як правильно заповнювати бюлетень - дивіться тут.