Абсолютні рекордсмени. Найбільше міні-проектів цього року виграв Куп’янський район

13.11.2017 12:10 Область Online
Фото: Слобідський край Фото: Слобідський край
Теплі школи, цифрові технології, затишна їдальня, дитячі й спортивні майданчики. Марафон відкриття переможних міні-проектів обласного конкурсу «Разом в майбутнє» підхопила Куп’янщина. Взагалі цей район у 2017-му серед лідерів за кількістю проектів-переможців. Багато проектів підтримали місцеві меценати – СТОВ «Мрія» і СТОВ «Надія».

Курилівські рекордсмени
Цього року від Куп’янського району подавалося 70 проектів, майже третина з них перемогли. Так, із 23 переможців 14 – представники шкіл та садків. На території Курилівської сільради 7–8 листопада презентували відразу чотири проекти, найдорожчий з них – у Подолянської ЗОШ І–ІІІ ступенів – понад 97 тис. грн. Тепер на уроках фізкультури учні займатимуться у теплому і світлому спортзалі, де було замінено 11 старих вікон на нові енергоощадні.

Тепліше стало і в Курилівському ліцеї, там ініціативна група втілила в життя свій черговий переможний проект «Тепла школа – здорові діти. Крок четвертий» (загальний обсяг фінансування 77 438 грн). Першим кроком кілька років тому став ремонт їдальні, другим – медичного кабінету. Останні два кроки – це заміна системи опалення. Спочатку з одного боку будівлі труби замінили, а в цьому році вже з іншого.

Частковий ремонт системи опалення зробили і в добудові Курилівської ЗОШ І–ІІ ступенів. Обсяг фінансування склав 44 805 грн. Тепер 65 учнів цієї школи навчатимуться в теплі.

А от у Новоосинівській школі з’явилася своя «Галявина дитячих мрій» – дитячий ігровий майданчик на затишному подвір’ї школи. Загальна вартість проекту – понад 147 тис. грн. Взагалі ця школа вже втретє перемагає на конкурсі «Разом в майбутнє». У перший рік було замінено всі вікна, потім школа повністю облаштувала лінгвістичний кабінет – закупила ноутбуки з навушниками.

Також не вперше виграють міні-проекти у Глушківській школі. Цього року їх проект «Громадою робимо впевнено кроки – тепло буде на уроках» отримав понад 199 тис. грн, на ці гроші було замінено систему опалення в одному крилі школи.

Та пощастило не тільки глушківським учням, свято й на вулиці дошкільнят. Ще одну добру справу втілили в життя в ДНЗ (ясла-садок) «Берізка» – там установлено ігровий та спортивний майданчики (загальне фінансування проекту 42 550 грн). Тож тепер малеча ще веселіше проводитиме свій час.
А в найчисленнішій сільській школі району на 217 учнів – Петропавлівській – з’явилися нові меблі в їдальні. «Обнову» на суму в понад 760 тис. грн замовили в місцевому меблевому цеху.

Усі школи – з Інтернетом
Нове обладнання для комп’ютерних класів завдяки перемозі в конкурсі «Разом в майбутнє» з’явилося відразу в кількох сільських навчальних закладах Куп’янського району. Так, понад 140 тис. грн витратили на придбання 11 нових комп’ютерів, ноутбука та акустичної системи для Кругляківської ЗОШ І–ІІІ ступенів. А в Сеньківській дев’ятирічці радіють інтерактивній дошці, проектору, ноутбуку для вчителя та акустичній системі. Сучасні комп’ютери в школі вже є.

Уперше в обласному конкурсі переміг проект Моначинівського НВК «Через високі технології – до висот особистості». У навчально-виховному комплексі налічується 40 школярів і 20 дошкільнят. Тепер їх заняття й дозвілля стануть цікавішими, у закладі з’явилися екран і проектор.

Також шість ноутбуків і мультимедійна дошка, роутер і колонки з’явилися в Ягіднянській школі.

– У нас у всіх сільських школах, а їх у Куп’янському районі 21, є Інтернет. Однак техніка ще не всюди нова, і це не дозволяє використати на повну всі сучасні можливості. Тож коли завдяки конкурсу «Разом в майбутнє» у школах з’являється нове обладнання, це дуже добре, – зазначила «СК» начальник відділу освіти Куп’янської РДА Тетяна Жадановська.

Також головна освітянка району повідомила, що цього року абсолютно всі школи Куп’янщини подавалися на конкурс, і 14 з них перемогли. Найближчим часом у районі відкриються ще три мініпроекти – на фінішну пряму вже вийшли роботи із заміни вікон у Кіндрашівській та Гусинській школах, у Піщанській ЗОШ триває ремонт даху.

– Якщо в попередні роки в обласному конкурсі міні-проектів «Разом в майбутнє» брали участь не всі міста й райони Харківщини, то вже починаючи з минулого року ситуація змінилася. А цього року, наприклад, серед переможців був і Харків. Сьогодні з боку громад довіра до конкурсу колосальна, – підкреслила голова постійної комісії з питань бюджету Харківської обласної ради Людмила Немикіна.

Читайте також: Університет для літніх людей з’явився в Куп’янському районі

Автор: Администратор сайта