Хто на Харківщині отримав під ялиночку немовля

07.01.2021 13:35 Область Online
Розповідаємо про малюків, які народилися в Харківській області у перші години нового 2021 року.

Найбільше новонароджених подаруночків з’явилося в обласному центрі. Із 31 грудня по 3 січня у Харкові народилося 87 дітей. Як повідомили в Харківському міському центрі здоров’я, у четвер, 31 грудня, в місті народилося 24 дитини: 13 хлопчиків і 11 дівчаток.

У п’ятницю, 1 січня, народилося 18 дітей: 6 хлопчиків і 12 дівчаток. У суботу, 2 січня, на світ з’явилося 27 дітей: 11 хлопчиків і 16 дівчаток. А в неділю, 3 січня, народилося 18 дітей: 10 хлопчиків і 8 дівчаток.

Читайте також: Готуємо святковий кекс «Панеттоне» 

Перейми під бій курантів

На Куп’янщині першою в новому 2021 році народилася дівчинка. 1 січня о 12.35 у пологовому відділенні Куп’янського ТМО з’явилася на світ донька у Ірини Чепель.

Новоспеченій матусі 24 роки, вона мешкає у Ківшарівці. Як розповіла Ірина, лікарі попередньо визначали строк пологів на Старий новий рік, 14–17 січня. Але вагітна відчувала, що дитина народиться раніше. Так і сталося.

– 31 грудня ми з чоловіком не зустрічали Новий рік, а лягли ввечері спати. Але опівночі я прокинулася. Під бій курантів і феєрверки в мене відійшли води й почалися перейми. Ми викликали «швидку» о 00.30, а через 12 годин народилась донечка, – розповідає жінка.

Ірина Чепель із чоловіком за три дні до появи дитини. 

Через карантин чоловік не міг бути присутнім на пологах, тому Ірині доводилось справлятися самотужки.

– Це мої перші пологи, і я була в шоці від того, як важко почався рік, – зізнається молода матуся. – Утім, усе закінчилося добре.

У подружжя народилася здорова дівчинка вагою 2550 грамів та зростом 45 сантиметрів. Крихітку назвали Аріна.

– Ім’я Аріна означає «мир, спокій». Мені дуже хотілося дати доньці, яка за гороскопом є козеріжкою і до того ж народилась у рік Бика, трохи жіночності і м’якості. І вона виправдала мої сподівання: дуже спокійна і тиха, – зауважує Ірина.

За її словами, Арінка – справжня татусева донька. Батько Віктор мріяв про донечку і доклав багато зусиль, щоб забезпечити свою принцесу всім необхідним. А тепер невимовно любить і піклується про свою Арінку. Та на цьому подружжя не зупинятиметься. У майбутньому батьки мріють подарувати донечці братика або сестричку.

Читайте також: Кутя, 12 страв і колядки — зустрічаємо Святвечір і Різдво

Зустріли Новий рік і викликали «швидку»

На Красноградщині в акушерсько-гінекологічному відділенні районної лікарні в перший день нового року прийняли двоє пологів. Перші сталися рано-вранці. Рівно о 8-й народила доньку жителька Краснограда Світлана Немилостива.

Як розповіла новоспечена мама, їм з чоловіком по 23 роки. Вони мріяли народити дівчинку. Це їхня перша дитина. Вагітність проходила без складнощів. А 31 грудня зранку почалися перейми. Подружжя зустріло Новий рік і о 3-й годині ночі 1 січня викликали «швидку».

– Це мої перші пологи, тому було важко морально, – каже Світлана. – Але все закінчилося добре.

Фото надала Світлана Немилоства

Народилася дівчинка здоровою. Дівчинка зростом 53 см і вагою 3,1 кг. 4 грудня її з матусею виписали з лікарні. Ще від четвертого місяця у животику вона отримала ім’я Поліна. Зараз дівчинка почувається нормально, дуже спокійна, добре їсть і достатньо спить.

Другим у районі на світ з’явився хлопчик. О 17.45 народила сина мешканка Кегичівки Марина Чубик. Вага хлопчика 3 кілограми, а зріст – 50 см.

В обох випадках пологи були природними.

Перший хлопець у громаді

А от у Чугуєві в новому 2021 році першим народився хлопчик.

Малюк з’явився на світ у перший день нового року у подружжя Винниченків. Мамі Вікторії 40 років, і це її друга дитина. Старшому сину від першого шлюбу Івану 15 років. Ініціатором народження другої дитини в родині став чоловік Андрій. Вони з Вікторією мріяли мати сина. Та й Іванко чекав появи братика, усіляко допомагав мамі під час вагітності та підтримував її.

Народитися малюк мав трохи раніше, але чомусь не поспішав.

– Я вже переходила строк пологів. Ми зустріли Новий рік за столом, а згодом у мене почались перейми, – згадує Вікторія. – Але перейми чомусь починались і затихали. Ми поїхали вранці до лікарні, і медики нас прийняли. Пологи були непрості, дитину тричі обвила пуповина. Але мій лікар Ігор Терещенко врятував мене і дитину, за що я йому дуже вдячна.

Синочок народився уже надвечір 1 січня, о 20.15. Зріст має 52 сантиметри і вагу 3500 грамів, цілком здоровий. Мама розповідає, що за поведінкою він спокійний і задумливий. Тепер родині належить вибрати ім’я новонародженому.

– Ми чомусь досі не можемо визначитися, як назвати малюка, – зізнається Вікторія. – Бабусі-дідусі пропонують своє, чоловік інше, а мені все не підходить, не звучить. Тому зову зараз просто «синочок».

 

Фото Чугуївської міської ради

Народилася напередодні Різдва

В Ізюмському районі перші дітки з’явились на світ у пологовому відділенні Ізюмської ЦРЛ 5 січня. Найпершою народилась дівчинка у Валерії Удовиченко. Дівчині 23 роки, вона мешкає у селі Кам’янка, і це її перша дитинка.

Як розповідає Валерія, через проблеми зі здоров’ям вона лягла у стаціонар на 39-му тижні вагітності. Лікарі переконали, що необхідно робити кесарів розтин. Операцію призначили на 5 січня. Так за допомогою медиків народилася цілком здорова дівчинка зростом 51 сантиметр і вагою 3600 грамів.

Ім’я дитинці запропонувала мама, доньку назвали Софія.

Фото надала Валерія Удовиченко

Автор: Тамара Кіч