Які об’єкти соцсфери ремонтують на Лозівщині

11.06.2019 13:04 Область Online
Фото: oblrada.kharkov.ua Фото: oblrada.kharkov.ua
Одна зі злободенних проблем лозівської медицини – неналежний стан даху міської лікарні, через що під час дощів подеколи заливало палати. Цю проблему нарешті почали усувати, питання повністю закриють до кінця 2019 року. Але не тільки цей медзаклад потребує ремонту на Лозівщині.

Заливало палати

Минулого тижня Лозівський район відвідав голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. Серед пунктів програми робочої поїздки – медичні та культурні заклади. Так, голова облради ознайомився з умовами роботи Лозівської міської лікарні, яка складається зі стаціонару на 240 ліжок і поліклініки на 850 відвідувань за зміну з денним стаціонаром на 128 ліжок. У цьому медичному закладі 247 працівників – лікарі (61) та середній медичний персонал (186).

Як пояснив головний лікар Лозівської міської лікарні Олександр Іваненко, злободенна проблема закладу – неналежний стан даху.

– Протягом останніх років часто траплялися проблеми під час танення снігу та дощу, а саме заливало окремі палати в невро- логічному відділенні. У нас був старий дах, який покривався смолою. Там робили ремонти, але якості вистачало всього на кілька років. І от завдяки коштам, які виділили з обласного бюджету, наприкінці травня почалася реконструкція покрівлі із заміною на шатрову. Новий дах зніме це питання на десятиріччя, – каже головний лікар Лозівської міської лікарні.

Фото: lozovarada.gov.ua

На це за рахунок коштів субвенції з обласного бюджету буде витрачено 1,9 мільйона гривень, і 170 тисяч гривень – з місцевого бюджету. За словами Олександра Іваненка, ремонт даху за перспективним планом мали зробити до кінця цього року. Але головний лікар сподівається, що роботи вдасться завершити до настання холодів.

– Будь-який ремонт треба починати з даху. А Лозівська міська лікарня цього дуже потребує. Після ремонту даху слід переходити до реконструкції відділень. І це стосується не лише цього лікувального закладу, а й будь-якого приміщення. Саме таким має бути господарський підхід. У наших планах це є. Думаю, у рамках обласної програми «Здоров’я Слобожанщини» ми зможемо вирішити це та інші питання, – розповідає Сергій Чернов. – Я подивився на умови в Обласному протитуберкульозному диспансері, що розташований у Лозовій, – вони незадовільні. Там підтримується порядок, усюди чисто, утім потрібно створювати відповідні умови для людей, які отримують медичні послуги. На це також треба виділяти кошти з обласного бюджету.

Ще один об’єкт, який розташований на території міської лікарні й потребує негайного ремонту, – це судово-медичний морг. Голова облради пообіцяв сприяти у вирішенні й цього питання.

Одним з пріоритетних напрямів діяльності цьогоріч є проведення капітального ремонту травматолого-ортопедичного відділення Лозівської центральної районної лікарні. За рахунок коштів субвенції з обласного бюджету на це заплановано 1,4 мільйона гривень.

Вища нагорода регіону

На Лозівщині відновлюють об’єкти не тільки медичної сфери, а й культурної. Так, у клубі села Яковлівка розпочато ремонт, який востаннє проводився в 1993 році. Зараз уже відновлено вхід у зал для глядачів, утеплено й пофарбовано стіни. У найближчих планах – реконструкція сцени та зміцнення стелі над нею, ремонт вимощення і цоколю будівлі.

– На сьогодні на відновлення закладу спрямовано близько 500 тисяч гривень. Цього недостатньо. Зроблено дах, відремонтовано зал і опалення. Тепер треба продовжити роботи у фойє, оновити фасад, зміцнити побутові та господарські приміщення. Для цього, безумовно, знадобляться кошти, – зазначає голова обласної ради. – Тому пропоную старості і його креативній команді підготувати проект і взяти участь в обласному конкурсі «Разом в майбутнє», адже лозівчани не раз перемагали в нашому конкурсі. Цей проект має право на існування в сільській місцевості, як і на обласне фінансування, звичайно, з підстав чесної конкурентної боротьби.

Фото: oblrada.kharkov.ua

У майбутньому оновлення торкнеться й одного з освітніх закладів райцентру – Лозівської дитячої художньої школи. Там, за словами Сергія Чернова, відкриється виставкова зала.

– Побувавши під час минулого візиту у школі мистецтв, відкрив для себе талановитих дітей і творчий колектив закладу, який має потребу у виставковій залі. Відтак, на пленарному засіданні 30 травня депутати підтримали пропозицію спрямувати на її обладнання 1,1 мільйона гривень. Переконаний, що вже цього року у школі з’явиться виставкова зала. Тепер справа за будівельниками, темпом і якістю робіт, – розповідає голова обласної ради.

Також під час візиту на Лозівщину Сергій Чернов завітав до Лозівського вищого коледжу мистецтв, де поздоровив директора цього закладу Василя Чурилова з 75-річчям і з цієї нагоди вручив йому вищу нагороду регіону «Слобожанська слава».

Фото: oblrada.kharkov.ua

Читайте також: Ремонт доріг на Харківщині: де, коли й за скільки