Адоніс Стівенсон, якого нокаутував Олександр Гвоздик, — у штучній комі

03.12.2018 16:12 Спорт
Фото: obozrevatel.com Фото: obozrevatel.com
У ніч з 1 на 2 грудня харківський боксер Олександр Гвоздик оскаржував титул чемпіона світу в бою проти канадця Адоніса Стівенсона. Наш земляк нокаутував суперника в 11-му раунді і став 12-м українським чемпіоном світу з боксу.

Минулих вихідних Україні випав чудовий шанс отримати четвертого чинного чемпіона світу з боксу серед професіоналів – до Олександра Усика, Василя Ломаченка й Артема Далакяна приєднався харків’янин Олександр Гвоздик. Наш земляк відібрав титул чемпіона світу за версією WBC у напівважкій вазі (до 79,4 кг) у канадця Адоніса Стівенсона, який протягом останніх п’яти років володів цим поясом. 

Стартові раунди стали ознайомчими, але вже у третьому Гвоздик провів несподіваний удар у голову, відправивши суперника на канвас, але рефері чомусь не відрахував нокдаун.
У середині бою на діях чемпіона Адоніса Стівенсона почала позначатися втома. Гвоздик, навпаки, з кожним раундом нарощував оберти, працював комбінаціями, дуже добре рухався.
Тривожні хвилини для українських уболівальників почалися в десятому раунді, коли Гвоздик пропустив потужний удар і від нокдауну його врятували лише канати. Олександр устиг швидко відновитися, і в кінцівці раунду вже наш боксер видав хорошу серію ударів у голову супернику.

А в наступному, одинадцятому, раунді Гвоздик продовжив діяти активно, провів кілька серій точних ударів і в підсумку відправив канадця на канвас. Стівенсон не піднявся, і рефері негайно зупинив бій, зафіксувавши перемогу українця технічним нокаутом в 11-му раунді.

Цікаво, що наш спортсмен програвав за записками суддів на момент зупинки поєдинку. Після 10-го раунду один із суддів ставив нічию, один – невелику перемогу Стівенсона, а ще один – просто розгромну перемогу канадського боксера.

Таким чином, Гвоздик став в один ряд з чинними українськими чемпіонами світу Олександром Усиком, Василем Ломаченком і Артемом Далакяном.
Усього ж в історії України тепер 12 чемпіонів: Віталій і Володимир Клички, Володимир Сидоренко, Сергій Дзинзирук, Андрій Котельник, Юрій Нужненко, В’ячеслав Сенченко, Віктор Постол, Василь Ломаченко, Олександр Усик, Артем Далакян і Олександр Гвоздик.

Новоспечений, 12-й, чемпіон поділився своїми враженнями після бою.

– Ця перемога дуже багато значить для мене. Усе своє життя я тренувався для цього, і от тепер отримав винагороду за всі свої зусилля, –каже харків’янин. – Адоніс був дійсно великим чемпіоном, проте тепер настав мій час. Він дуже добре пробив по мені в 10-му раунді, але мені вдалося відновитися і завершити поєдинок. Перш ніж обговорювати свій наступний крок, я хочу просто відпочити. Але я знаю точно, що залишуся в напівважкій вазі й не маю наміру нікуди йти, – цитує Гвоздика сайт fightnews.info.

А от у Стівенсона зараз справи кепські. За словами його промоутера, Івона Мішеля, коли закінчився бій, він обговорив з Адонісом поразку, той сходив у душ, після чого його стан погіршився – боксер відчув запаморочення і нудоту. Промоутер повторно викликав доктора, за рекомендацією якого спортсмена негайно доправили в госпіталь у відділення інтенсивної терапії. У кареті швидкої допомоги боксер знепритомнів – стався крововилив у мозок, через що його ввели в штучну кому.

Як написав Івон Мішель на свої сторінці в соцмережі в ніч на 3 грудня, стан Адоніса перейшов від критичного до стабільного.

Читайте також: Шахтар в додатковий час врятувався від поразки в донецькому дербі в Харкові