Перші матчі – за господарями: як стартував Кубок Харківської області з футболу

02.11.2020 15:45 Спорт
Фото: facebook.com/fcud.hnuvs Фото: facebook.com/fcud.hnuvs
У трьох чвертьфінальних матчах Кубка Харківської області з футболу, які пройшли 31 жовтня, представники Вищої ліги приймали команди з Першої. І в усіх трьох випадках перемога залишилася за господарями поля.

«Футбольна лотерея» за харків’янами

Минулої суботи розпочався Кубок Харківської області з футболу пам’яті М. Уграїцького. Цього дня проходили дві стадії турніру – попередній етап та чвертьфінал.

У єдиному матчі попереднього етапу, в якому розігрувалася саме путівка у чвертьфінал, зустрівся переможець останнього розіграшу чемпіонату Лозівського району «Жовтневі Зорі» із села Роздолля Первомайського району і харківська «Арена», яка посіла останнє місце в минулому чемпіонаті Харківщини серед команд Вищої ліги. Перший тайм цієї зустрічі залишився за командою з обласного центру, яка пішла на перерву, ведучи в рахунку 2:1. Після відпочинку господарі заграли активніше і за 16 хвилин зуміли відзначитися трьома забитими м’ячами. В середині другого таймі «Арена» скоротила відставання в рахунку до мінімального, а вже в компенсований арбітром час зуміла забити і четвертий м’яч. Доля путівки у чвертьфінал вирішувалася в серії післяматчевих пенальті, де влучнішими були харків’яни – 4:5.

У 1/4 фіналу «Арена» зустрінеться з чинним володарем Кубка – харківським «Авангардом», який у цьому сезоні посів друге місце у Вищій лізі.

Читайте також: Папа Гуйє забив гол у дебютному матчі за харківський «Метал»

Погроми «Універ-Динамо» і «Квадро»

У рамках чвертьфіналу в останній день жовтня відбулися три поєдинки, в кожному з них представник Вищої ліги приймав команду з нижчого дивізіону. Тож чемпіон Вищої ліги – харківський «Універ-Динамо» в рідних стінах зустрічався з ізюмським «Крем’янецем».

Доволі несподівано гості на 4-й хвилині відкрили рахунок у матчі, та потім забивала тільки команда господарів. Ще в першій половині стартового тайму динамівці відновили паритет у зустрічі, а після перерви відзначилися ще трьома голами і перемогли 4:1.

Також серйозну заявку на підсумковий успіх зробив первомайський «Квадро», який зустрічався із срібним призером Першої ліги – балаклійським «Цементником». Господарі розгромили суперника 5:2.

Бойовіша гра видалася в Солоницівці Дергачівського району, де місцевий «Енергетик» приймав чемпіона Першої ліги – куп’янський «Металург». На 42-й хвилині господарі вигравали 2:0, але вже в середині другого тайму рахунок був рівним – 2:2. Гостям не вдалося втримати нічию – в кінцівці поєдинку, на 87-й хвилині, влучний удар Богдана Воробйова приніс солоницівцям мінімальну перемогу 3:2.

Матчі-відповіді 1/4 фіналу відбудуться найближчої суботи, 7 листопада. А перший матч між харківськими «Авангардом» і «Ареною» орієнтовно повинен пройти в середині цього тижня.

Читайте також: Бронзові медалі – у зміївчан: як завершилася обласна першість з футболу

Покер Холодкова

Минулої суботи був зіграний перший матч фіналу Кубка чемпіонів серед команд – переможців районних та міських змагань.

ФК «Балаклія» в рідних стінах зустрічалася з «Факелом» із села Колодязне Дворічанського району. За 15 хвилин до кінця зустрічі господарі комфортно вели в рахунку 4:1, утім до фінального свистка примудрилися розбазарити цю перевагу і зіграти внічию 4:4. Головним героєм матчу став гравець гостей Олександр Холодков, який оформив покер (чотири голи, забиті одним футболістом в одному матчі). Цікаво, що три з цих голів він провів з пенальті.

Читайте також: Харків'яни здобули золоту та бронзову медалі чемпіонату світу з шашок

Автор: Савелій Мякушко