Розпочалося друге коло чемпіонату Харківської області з футболу

30.07.2019 09:00 Спорт
Фото: facebook.com/ФК-Волчанск Фото: facebook.com/ФК-Волчанск
Минулого тижня після практично місячної паузи відновився чемпіонат Харківщини з футболу. Лідери першості – «Вовчанськ» і «Універ-Динамо» ХНУВС – упевнено почали друге коло змагань, здобувши виїзні перемоги.

Дубль Нуемби

23 липня друге коло змагань Вищої ліги відкривали харківська «Арена» та «Вовчанськ». Команда з райцентру в цьому поєдинку мала вельми впевнений вигляд, знявши всі питання щодо переможця матчу ще в першому таймі. Як повідомляє прес-служба «Вовчанська», підопічні Андрія Березовчука з перших хвилин матчу включили активний пресинг на чужій половині поля, не даючи суперникам довго перебувати з м’ячем. «Вовчанськ» повністю контролював хід поєдинку, а в середині першого тайму логічно відкрив рахунок у матчі. На 25-й хвилині П’єр Нуемб ударом головою вивів партнерів уперед – 0:1. А менш ніж через десять хвилин він оформив дубль – пішла подача з кутового, на яку й відгукнувся Нуемб, 0: 2. У час, що залишився в першому таймі, «вовки» забили ще двічі. Спочатку Іван Мряченко після довгої передачі прийняв м’яч у штрафному майданчику суперника й точно пробив у дальній кут – 0:3. А четвертий м’яч оформив Дмитро Батусов, який змістився з флангу в центр, обіграв захисника і пробив у нижній кут воріт.

У другому таймі «вовки» більше грали в комбінаційний футбол, контролюючи м’яч на чужій половині поля. «Арена» в середині другого тайму мала можливість відіграти один пропущений м’яч, але воротар «Вовчанська» Владислав Москаленко впорався з небезпечним ударом суперника.

А єдиний гол у другій половині гри забив гравець «Вовчанська» Ігор Суханинський, точно пробивши головою після хорошого навісу з флангу від Сергія Мізюка – 0:5.

Пенальті і дві штанги

Усі інші матчі 10-го туру у Вищій і Першій лігах були традиційно зіграні в суботу, 27 липня. Головний конкурент «Вовчанська» в боротьбі за золоті медалі харківський «Універ-Динамо» ХНУВС також переміг, хоча ці три очки команді з обласного центру далися важче, ніж «Вовчанську». Минулих вихідних динамівці на виїзді зустрічалися із золочівською «Солідарністю» – останньою командою першості, яка не набрала ще в цьому чемпіонаті жодного очка. Передбачалося, що динамівці легко розберуться з аутсайдером, але – ні. Гості очікувано з перших хвилин взяли гру під свій контроль і за стартову половину гри створили кілька небезпечних моментів біля воріт суперників. Але чи то реалізація підводила харків’ян, чи то кіпер «Солідарності» творив дива в рамці й кілька разів урятував партнерів від неминучих голів. Найкращий шанс відкрити рахунок був у динамівця Данила Кучірки, однак він не зміг реалізувати пенальті, пробивши в штангу.

Після перерви динамівці продовжили насідати на ворота «Солідарності» й у середині другого тайму домоглися свого, забив Олександр Черченко. А через кілька хвилин динамівці подвоїли свою перевагу. Капітан харків’ян Ігор Луценко замкнув головою навіс партнера зі штрафного – 0:2. У золочівців на порятунок залишалося близько 20 хвилин, але до небезпечних моментів біля воріт динамівців так і не дійшло. Харків’яни ж могли довести рахунок до розгромного, але за кіпера «Солідарності» знову зіграла штанга.

2:0 – динамівці перемагають на виїзді та продовжують погоню за лідером першості «Вовчанськом», який випереджає харків’ян на два очки. Плюс у команди Андрія Березовчука є ще гра в запасі.

Солоницівський «Енергетик» з Дергачівського району після 10-го туру скоротив відставання від третього «Змієва» всього до двох очок. «Енергетики» в минулі вихідні на своєму полі приймали «Первомайський», який обіграли 2:1. А от «Зміїв» у цьому турі оступився. «Городяни» на виїзді зустрічалися з валківським «Маяком» і зіграли внічию – 1:1. Упритул до «Змієва», на відстань одного очка, могла підібратися «Лозова-Панютине», проте вона в кінці зустрічі упустила виїзну перемогу над первомайським «Квадро». У першому таймі, на 18-й хвилині, лозівчани заробили пенальті, яке реалізував Роман Какадій. Тривалий час цей гол залишався єдиним у матчі, проте на 89-й хвилині гравець господарів Микита Іщенко забив м’яч, установивши остаточний рахунок зустрічі – 1:1.

У Краснограді було сухо

Центральним поєдинком 10-го туру Першої ліги став матч у Краснограді, де лідер першості, тамтешній «Колос», приймав третю команду чемпіонату, куп’янський «Металург». Цей матч вийшов бойовим, а команди сильнішого так і не визначили – 0:0.

Осічкою красноградського «Колоса» скористався ізюмський «Крем’янець», який нагнав лідера та зрівнявся з ним за набраними очками. Ізюмчани на виїзді зустрічалися з останньою командою першості «Шевченкове», яку мінімально обіграли 2:1.

Гольову «перестрілку» в цьому турі влаштували «Дворічна» і донецький «Газовик» з Балаклійського району. Після першого тайму господарі вели в рахунку 2:1, проте гості не здалися і здобули вольову перемогу – 2:3.

Ще в одному матчі сахновщинський «Колос» удома приймав слобожанський «Енергетик» зі Зміївського району. У першому таймі господарі вийшли вперед, проте після перерви «Колос» не зміг утримати цю перевагу – 1:1.

Читайте також: Харківський «Металіст 1925» підписав трьох новачків