Шість дублів і один покер. Як пройшов черговий тур обласної першості

15.02.2018 14:56 Спорт
Фото: metalist1925.com Фото: metalist1925.com
Третій тур зимового чемпіонату Харківської області з футболу запам’ятався вболівальником високою результативністю. У 9 іграх було забито 57 голів, у яких шість гравців відзначилися дублями, а один навіть покером – чотирма м’ячами.

Люботинці  не відпускають динамівців

У минулі вихідні, 10–11 лютого, відбулися чергові матчі в зимовому чемпіонаті Харківської області. Лідер групи А харківський «Універ-Динамо ХНУВС» і далі громить своїх суперників. Слідом за «УФК-Олімпік» U-17 і «Ареною» U-17 під гарячу руку динамівців потрапив досвідчений первомайський «Квадро». Головним героєм цієї зустрічі став гравець харків’ян Євген Холодний, який ще в першому таймі відзначився чотирма забитими м’ячами. І, як з’ясувалося згодом, голи динамівця стали єдиними в цьому матчі. Таким чином харківська команда продовжує впевнено лідирувати без пропущених м’ячів.

Намагається не відставати від непробивного конкурента «Люботин», який після трьох турів також має абсолютний показник. У минулі вихідні люботинці здобули вольову перемогу над «Ареною» U-17, а остаточний результат цієї зустрічі було встановлено за шість хвилин матчу. Спершу в дебюті поєдинку, на 7-й хвилині, Семиволос вивів «Арену» вперед, але через чотири неповні оберти секундної стрілки рахунок став рівним, а ще через дві хвилини «Люботин» вийшов уперед, і перемогу в результаті не упустив.
Після цього туру на третю сходинку вдалося піднятися команді «Лозова-Панютине». Її гравці просто познущалися над балаклійським «Цементником» – 9:2.

А от «Зміїв» несподівано втратив очки, розписавши мирову з «Роганню» 2:2, через що команда з райцентру з другого місця опустилася на четверте.
Дебютну перемогу в першості, і відразу більш ніж переконливу, здобув «УФК-Олімпік» U-17 – 9:1. Харків’янами принизливо була бита сковородинівська «НИВА».

У групі В трьома перемогами поспіль може похвалитися «Металіст Юніор». Команда Сергія Валяєва розгромила ізюмський «Крем’янець» – 4:1. «Енергетик», який має менше ігор, ніж у більшості команд, також іде без втрат. Солоницівська команда не залишила мокрого місця від одного з аутсайдерів змагань, зміївського «Олімпу» – 7:2. Як і команда з райцентру, так і харківські «Анкар» з «Геліос-Академією» поки що залишаються єдиними командами, які не знають смаку перемоги. «Анкар» у гольовій «перестрілці» поступився «УФК-Олімпік» U-19 (2:4), а «Геліос-Академія» розгромно програла «Енергетику-Центренерго» (1:4).

«Вовки» вийшли в плей-оф

ФК «Вовчанськ» знову пропустив тур з тієї самої причині, що і в позаминулі вихідні, – команда Андрія Березовчука продовжує свої виступи на Кубку Придніпров’я – 2018, де справи в наших земляків ідуть доволі успішно. У третій своїй грі на груповій стадії «вовки» зустрічалися з друголіговим запорізьким «Металургом».

У першій половині зустрічі «Вовчанськ» грав переважно резервом, і запорожцям вдалося зберегти свої ворота в недоторканності, інша річ – другий тайм. Після перерви Андрій Березовчук почав випускати футболістів основи, і «Вовчанськ» заходився громити суперника. На 46-й хвилині Євген Чурсинов відкрив рахунок у матчі, а через три хвилини Іван Мряченко збільшив перевагу партнерів – 2:0. Десь на 51-й хвилині за порушення правил у штрафному було призначено 11-метровий удар у бік воріт «Металурга», який реалізував Володимир Черніков. А через 13 хвилин свій другий гол у поєдинку забив Мряченко – 4:0. На 73-й хвилині був ще один гол, його автором став Євген Волга, а ще один пенальті, на 82-й хвилині, реалізував Сергій Новіков.

Заключний поєдинок групи В  «Вовчанськ» проводив проти ФК «ВПК-АГРО» з Магдалинівського району Дніпропетровської області. На 13-й хвилині в результаті флангової атаки «вовків» Костянтин Без’язичний відкрив рахунок у матчі, більше команди не забивали – 1:0. Таким чином, «Вовчанськ» заробив десять залікових пунктів з 12 можливих і вийшов у чвертьфінал турніру. Перший матч плей-оф команда Андрія Березовчука проведе сьогодні, 15 лютого. За вихід до півфіналу «вовки» битимуться з ще одним запорізьким колективом – МФК «Металург».

Савелій Мякушко

Теги: