Визначився переможець зимового чемпіонату Харківщини з футболу. Відео

16.04.2019 10:45 Спорт
Фото: facebook.com/fcud.hnuvs Фото: facebook.com/fcud.hnuvs
Минулих вихідних завершився зимовий чемпіонат Харківщини з футболу. Цей турнір сміливо може занести собі в актив ФК «Універ-Динамо». Перша команда цього клубу стала переможцем, а друга – бронзовим призером.

У суботу, 13 квітня, пройшов вирішальний матч зимового чемпіонату Харківської області з футболу. У фіналі зустрілися первомайський «Квадро» та харківський «Універ-Динамо». Команда з обласного центру активніше розпочала цей матч, відзначившись уже на 7-й хвилині. Данило Кучірка пройшов по правому флангу й наважився на удар з дальньої дистанції – м’яч «пірнув за комірець» воротареві первомайців Гребенюку – 0:1. Динамівці продовжували активно шукати другий м’яч і двічі були близькими до досягнення мети. Денис Гнилицький добре пробив зі штрафного метрів з 35 – поперечина. Згодом динамівці заробили ще один штрафний, цього разу більш небезпечний, біля карного майданчика суперника. До м’яча підійшов автор першого гола в зустрічі Данило Кучірка. Він хотів уразити воротарський кут, утім уцілив у стійку. Динамівці продовжували насідати на ворота суперника, «Квадро» намагався огризатися, й одна з таких атак первомайців завершилася голом. Гравець номінальних господарів Боровик виповнив навісну передачу з правого флангу, на яку відгукнувся Микита Іщенко, влучно пробивши головою – 1:1. Та лідерами на перерву пішли все ж таки динамівці. На 40-й хвилині харків’яни заробили черговий небезпечний штрафний. Гнилицький навісив на дальню стійку, цю передачу вдало головою замкнув капітан «Універ-Динамо» Ігор Луценко – 2:1.

По перерві команда-лідер продовжувала насідати на ворота первомайців. Відмінний шанс подвоїти перевагу партнерів був у Семьонова. Євстратенко з правого флангу навісив на дальню стійку, на зовсім самотнього Семьонова, але він з двох спроб не спромігся переграти голкіпера «Квадро» Гребенюка. Згодом відмінний шанс оформити дубль мав Данило Кучірка. Динамівці вдалися до активного пресингу на половині поля суперника, м’яч опинився в Кучірки, який побачив, що Гребенюк далеко вийшов з воріт, і пробив метрів з 30, але – знову стійка. У подальшому динамівці продовжували контролювати хід поєдинку й у результаті довели справу до перемоги.

2:1 – «Універ-Динамо» обігрує «Квадро» і стає переможцем зимового чемпіонату Харківської області з футболу.

– Головними завданнями на цей чемпіонат у нас було поліпшення загальнофізичного стану гравців і приведення їх до спільного знаменника в ігровому плані, а також перегляд нових футболістів. І цей турнір себе повністю виправдав, – каже головний тренер «Універ-Динамо» Сергій Сизихін. – У всіх турнірах ми ставимо максимальні завдання, і ці змагання не стали винятком. Фінальна гра з «Квадро» вийшла цікавою. Ми досконально розібрали суперника, який непогано підготовлений як у фізичному, так і в тактичному планах. Нам вдалося контролювати і гру, і рахунок. Створили багато гольових моментів, проте реалізація потребувала багато кращого. У принципі, результат вважаю закономірним.

Як каже Сергій Сизихін, до початку літнього чемпіонату області, який орієнтовно стартує на початку травня, його команда планує провести дві контрольні гри.

А за кілька днів до фіналу, 10 квітня, відбувся матч за бронзові медалі: «Універ-Динамо-2» – «УФК» U-17.

Номінальні господарі активніше почали останній поєдинок турніру, завдяки чому на 10-й хвилині вже вели 2:0, дубль оформив Гліб Кіцила.

У середині першого тайму «УФК» U-17 вдалося скоротити відставання до мінімального, відзначився Мухатгалєєв. У другому таймі, на 71-й хвилині, команда-лідер залишилася в меншості – червону картку отримав Левоненко. Гравці «УФК U-17» мали на порятунок близько десяти хвилин, проте забити другий м’яч їм не вдалося.

2:1 – «Універ-Динамо-2» переміг і здобув медалі обласної першості.

Читайте також: У Харкові пройшов міжнародний марафон. Фото, відео