Артур Товмасян: Розглянемо можливість проведення форуму боксерів на Харківщині

03.03.2021 08:23 Суспільство
Фото: Харківська облрада Фото: Харківська облрада
Розвиток та популяризація боксу на Харківщині стали головною темою обговорення під час зустрічі голови Харківської обласної ради Артура Товмасяна із харківськими боксерами.

Учасники зустрічі, яка відбулася 2 березня, обговорили перспективи розвитку боксерського напрямку та проблемні питання.

За інформацією Харківської обласної федерації боксу, на сьогодні в області цим видом спорту замаються понад 2300 осіб. Боксерські секції працюють у 25 спортивних закладах області. За останні роки боксерам Харківщини вдалося досягти чималих результатів. Так, харківськими тренерами було підготовлено шість Майстрів спорту України та два Майстри спорту України міжнародного класу. Ще два спортсмена отримали звання «Заслужений Майстер спорту», а чотири тренери отримали звання «Заслужений тренер України».

Читайте також:  Харківські боксери виграли п’ять медалей на чемпіонаті України

За словами голова Харківської обласної ради Артура Товмасяна, обласна рада та депутатський корпус підтримує розвиток боксу в регіоні. Зокрема, цього року для Харківської обласної федерації боксу з обласного бюджету було спрямовано 600 тисяч гривень.

— Я дуже радий, що спортсмени Харківщини добилися чималих результатів та прославляють нашу область. Зокрема, зовсім скоро кожний з присутніх може отримати путівку на Олімпійські ігри і обласна рада готова допомагати. Тому разом із депутатським корпусом плануємо виділити додаткові кошти федерації для підготовки спортсменів до всеукраїнських та міжнародних змагань,  зазначив Артур Товмасян.

За словами першого віце-президента Харківської обласної федерації боксу Олександра Манчака, сьогодні боксерське середовище на Харківщині представляють гідні спортсмени. Це харків’яни, багаторазові чемпіони та призери міжнародних та національних турнірів, а також заслужені тренери та викладачі харківських спортшкіл. Зокрема, 13-кратна чемпіонка України з боксу, призер чемпіонату Європи, капітан жіночої збірної України Юлія Циплакова та фіналіст чемпіонату України, призер міжнародних турнірів Максим Коц, які тільки-но привезли призові місця з Міжнародного турніру з боксу класу А «Странджа - 2021», який проходив у лютому в Болгарії.

Боксерське середовище на зустрічі також представляли багатократний чемпіон України, фіналіст Європи Ярослав Харциз, багатократний чемпіон турнірів класу А, призер Європи Сергій Горсков, член Олімпійської збірної, багаторазовий чемпіон України Рамазан Муслімов та багаторазовий чемпіон України та Європи Юрій Шестак.

— На сьогодні у Харківській області маємо одну ліценцію з боксу на XXXII літні Олімпійські ігри. Виборов ліцензію наш спортсмен Микола Буценко у березні на лондонському турнірі. Оскільки даний турнір було перервано через пандемію, усі інші спортсмени продовжать боротьбу за право участі в Олімпійських іграх вже у липні цього року,  розповів Олександр Манчак.

За словами заслуженого тренера України, тренера збірної команди Харківської області серед чоловіків Валерія Даниленка, цього року за право представляти область на олімпійських змаганнях буде боротися команда високо рівня.  За його словами, важливою задачею залишається популяризація цього виду спорту.

 Розвиток боксу необхідно продовжувати та підняти на новий рівень. Необхідно якнайбільше залучати до занять молоде покоління. Зараз складний час, адже діють багато платних секцій. У то й же час в багатьох ДЮСШ тренери працюють на безоплатній основі, адже головна задача для них забрати дітей з вулиці та дати гідне виховання,  розповів Валерій Даниленко.

Читайте також:  Вихованець донецького «Шахтаря» перейшов у «Металіст 1925»

Артур Товмасян озвучив пропозицію провести на Харківщині боксерський форум, який би допоміг об’єднати спортсменів з різних куточків області на одному майданчику та обговорити проблеми та перспективи.

— Одна справа, коли я читав листи від федерації, зовсім інша – коли зустрівся з їх представниками особисто. Тому вражаю, що такий форум дасть можливість  започаткувати майданчик для популяризації цього виду спорту. Необхідно зібрати спортсменів та тренерів з різних куточків області, аби не тільки інформувати громадськість про досягнення, але й з’ясувати та вирішити проблеми боксерської сфери в регіоні, — додав Артур Товмасян.

Олена Загребельна, кореспондентка