Харків’ян навчать ефективно та безпечно інвестувати за кордон

Promo
18.03.2019 17:15 Суспільство
Фото: ПриватБанк Фото: ПриватБанк
Завтра, 19 березня, в нашому обласному центрі відбудеться бізнес-тренінг Kharkiv Invest Meetup.

Лібералізація валютообмінних операцій і спрощення можливостей інвестування за кордон вже принесли свої плоди. Апетити українських інвесторів буквальна за місяць виросли в рази. Інтерес до такої послуги є цілком обґрунтованим. Дохідність валютних депозитів в українських банках мінімальна. В деяких банках з іноземним капіталом клієнтам доводиться навіть платити за зберігання валюти – ставка за такими вкладам дорівнює нулю, а обслуговування рахунків – платне. Таким чином, активи, замість того, щоб приносити прибуток, знецінюються. Але ж активи – у нашому випадку це гроші – повинні працювати. Тому цілком зрозуміло бажання українців вкладати гроші за кордон, де є достатньо інструментів для інвестування та діє захист прав інвесторів.

Разом з тим, для малого та середнього бізнесу - це нова справа. Багатьом інвесторам не вистачає досвіду, знань, а іноді і рішучості. Розвіяти всі сумніви та навчитися інвестувати ефективно та безпечно можна на бізнес-тренінгу Kharkiv Invest Meetup.

Kharkiv Invest Meetup - це спільнота приватних інвесторів. Коучі та підприємці діляться досвідом фінансового планування, інвестицій та податків.

Перша зустріч у Харкові  - 19 березня о 18:30, Fabrica.space (вул. Благовіщенська, б. 1).

18:30 - 19:00 - реєстрація, чай і кава;

19.00 - 20:30 виступи спікерів.

Заплановані виступи:

  • Любомир Остапів, партнер iPlan.ua. Доповідь - "Спочатку плануємо, потім інвестуємо";

  • Євгенія Грищенко, керівник відділу продажів, Григорій Овчаренко, директор управління локальними активами, група ICU. Доповіді - “Лайфхак для заощаджень та інвестицій в Україні. / Детальніше про ОВДП”;

  • Aліна Плющ, Дмитро Гоцин (Sayenko Kharenko). Доповіді - "Податки фізичних осіб і джерело походження коштів. / Ризики блокування коштів і як з ними працювати";

  • Сергій Івагло, засновник ТОВ “Центр із створення сімейного капіталу". Доповідь - " Інвестиції в малий і середній бізнес в Україні".

20:30 - 21:00 неформальне спілкування.

Невипадково, що державний ПриватБанк виступив спонсором Kharkiv Invest Meetup і Dnipro Invest Meetup. ПриватБанк надає кращі сервіси та тарифи на здійснення інвестицій, тому природно підтримує заходи, які спрямовані на навчання та допомогу громадянам України в здійсненні інвестицій. Найактивніші учасники Kharkiv Invest Meetup отримають подарунки від ПриватБанку.

Найбільш поширені інвестиції, що здійснюють українці, – це купівля нерухомості та цінних паперів на міжнародних ринках, переказ валюти на закордонний рахунок, а також вкладення коштів у розвиток бізнесу за кордоном. За статистикою наданих послуг, можна судити про активізацію міжнародних інвестицій і про те, що найсприятливіші умови для цього створені саме у ПриватБанку. Якщо за лютий поточного року через ПриватБанк оформлено 188 Е-лімітів, то за два тижні березня цей показник вже склав 235 Е-лімітів. І це - 63% по банківській системі України.

Е-ліміт – електронний ліміт операцій клієнта, у рамках якого Національний банк дозволяє надсилати перекази для:

  • інвестицій за кордон (наприклад, купівля акцій закордонних компаній);

  • розміщення коштів на власних рахунках за межами України;

  • виконання зобов’язань перед нерезидентами за договорами страхування життя.

Активна робота саме через ПриватБанк обумовлена найкращими тарифами та найзручнішими сервісами для міжнародних платежів:

  • для відправки платежу з Е-ліміту, достатньо оформити заявку онлайн в Приват24;

  • надсилання переказу за Е-лімітом здійснюється  згідно зі стандартним тарифом SWIFT-переказу, без додаткових комісій;

  • банк забезпечує підтримку транзакцій на всіх етапах.

Список країн, куди частіше інвестують українці, зараз очолюють США, Великобританія, Іспанія та Польща. Пропорції вкладень відповідно складають: 27%, 19%, 11% и 10%.

Читайте також: Опалення може подорожчати в Харкові