Оновлений Перспективний план формування громад з’явиться на Харківщині

03.02.2020 09:10 Влада
Фото: kharkivoda.gov.ua Фото: kharkivoda.gov.ua
У ХОДА затвердили оновлений проект Перспективного плану формування територій громад області.

В Будинку рад відбулося засідання Міжвідомчої регіональної робочої групи з підготовки пропозицій щодо адміністративно-територіального устрою базового та районного рівнів Харківської області. Повідомляє прес-служба ХОДА.

Нагадаємо, Перспективний план формування територій громад розробили ще в 2015 році. Тоді його схвалила обласна рада та затвердив Кабінет Міністрів України. Протягом 2016 - 2019 років до документа вносили зміни, що були пов’язані з утворенням ОТГ поза перспективним планом. 17 грудня 2019 року в Києві відбулась консультативна зустріч з представниками Мінрегіону, профільного комітету Верховної Ради України, де експерти обговорили пропозиції щодо внесення змін до перспективного плану.

Під час засідання учасникам робочої групи презентували проект оновленого перспективного плану, після чого учасники заходу розглянули кожну пропозицію щодо змін до цього документу.

Відповідно до чинної редакції перспективного плану, до нього внесені 60 проектних об’єднаних територіальних громад. Мінрегіон доручив на обласному рівні доопрацювати документ у розрізі 6 районів: Близнюківського, Великобурлуцького, Ізюмського, Первомайського, Сахновщинського та Харківського. Крім того, найбільш обговорюваними стали питання щодо створення, кількості та конфігурації громад у Балаклійському, Лозівському та Богодухівському районах, а також приєднання сіл до вже наявних ОТГ, наприклад, Мереф'янської.

За результатами засідання голові ХОДА рекомендовано розглянути пропозицію щодо спрямування проекту Перспективного плану формування територій громад Харківської області на розгляд Кабінету Міністрів України. Також пропонується провести додаткові консультації із зацікавленими сторонами на предмет відповідності пропозицій, що надходять до ХОДА з приводу внесення змін до цього документу.

Читайте також: Медреформа на Харківщині: які ризики існують для лікарень області