Готуємо моркву по-корейському на зиму

05.08.2020 17:57 Корисно
Фото: facedobra.com Фото: facedobra.com
Якщо ви любите домашню моркву по-корейському, ви можете зробити заготовки цієї закуски на зиму й насолоджуватися нею, коли захочеться, вже не витрачаючи час на її приготування. А для того, щоб закуска вийшла по-справжньому смачною, її потрібно робити зі зрілої і соковитої моркви.

Знадобляться:

морква – 1,5 кг,

ріпчаста цибуля – 250 г,

часник – 1 головка,

приправа для моркви по-корейському – 0,5 пачки (15 г),

цукор – 100 г,

сіль – 1 ст. л.,

коріандр мелений – 0,5–1 ст. л.,

чорний мелений перець – 0,5 ч. л.,

олія – 50 мл.

Моркву почистити й натерти на спеціальній тертці або порізати довгими тонкими брусочками, викласти у велику миску. Ріпчасту цибулю почистити і дрібно порізати, часник вичавити через прес і додати до моркви. Туди ж всипати цукор, сіль і всі спеції, влити олію і оцет. Усе ретельно перемішати і пом’яти моркву руками, щоб виділився сік. Потім накрити кришкою і поставити в холодильник на добу. Наступного дня розкласти моркву по чистих стерилізованих банках, накрити кришками (але не закочувати) і простерилізувати наповнені банки в каструлі з гарячою водою: об’ємом 0,5 л – 10 хвилин, 1 л – 15–20 хвилин. Закатати, перевернути, укутати і дати охолонути. Зберігати в прохолодному місці.

Читайте також: Готуємо китайський соус зі слив