Готуємо найсмачнішу курку по-аджарському з кінзою та спеціями

Готуємо найсмачнішу курку по-аджарському з кінзою та спеціями

фото russianfood.com

Запечена в духовці або смажена на сковороді курка — це класика кулінарії, її ніколи не набридне готувати. Але якщо одного разу вам захочеться, щоб ця страва заграла новим смаком — приготуйте курку під спеціальним соусом із запашною зеленню та спеціями.

Знадобляться:
курка ціла –1 шт.
(або курчата – 2 шт.),
часник – 3–4 зубчики,
олія – 3 ст. л.,
кінза свіжа – 0,5 пучка,
хмелі-сунелі – 1–2 ч. л.,
паприка мелена – 1 ч. л.,
чорний мелений перець – за смаком,
сіль – за смаком,
вода – 200 мл.

Курку (або курчат) помити, обсушити. Розрізати тушку по грудях і розкрити. Приготувати суміш із солі та чорного меленого перцю і обмазати нею курку з усіх боків. Розігріти на сковороді олію і покласти туди курку розрізаним боком униз, зверху притиснути вантажем і обсмажувати приблизно 10 хвилин на середньому вогні. Потім перевернути курку на інший бік і теж обсмажити під вантажем до зарум’янювання. Приготувати соус: часник почистити і дрібно порізати, зелень помити, обсушити, частину гілочок відкласти для оздоб­лення, інші дрібно порізати, перекласти в миску, додати хмелі-сунелі, сіль, паприку та мелений чорний перець, влити воду, перемішати. Потім цим соусом полити зверху курку в сковороді, накрити кришкою і тушкувати на слабкому вогні ще приблизно 5–7 хвилин. За цей час вода випарується, а курка стане дуже ароматною. Подавати на стіл, прикрасивши свіжою зеленню.

Матерiaли по темі

Автор: Олеся Скачко
subscription
Підписка на розсилку
Хочу отримувати головні новини:
Підписка на розсилку
Хочу отримувати головні новини: