Консервуємо на зиму: яблука, мариновані шматочками у пряному сиропі

19.08.2020 18:15 Корисно
Фото: prismafinland.ru Фото: prismafinland.ru
Ароматні, щільні часточки яблук з пряним смаком і ароматом можна використовувати в будь-якій випічці або їсти просто так.

Знадобляться:

яблука – 4–5 шт.,

цукор – 70 г,

гвоздика – 1–2 шт.,

кардамон –1–2 шт.,

аніс – 0,25 ч. л,

вода – 400 мл.

Яблука помити, зрізати шкірку й нарізати на шматочки довільної форми, розкласти їх у підготовлені чисті банки. Закип’ятити воду, залити нею яблука, накрити кришками і почекати 15–20 хвилин. Потім злити воду в каструлю, додати цукор, прянощі, розмішати, знову закип’ятити і тримати маринад на вогні 5–10 хвилин. Потім залити ним яблука в банках, закатати, перевернути, укутати й дати охолонути. Зберігати в темному прохолодному місці.

Спробуйте також: Консервуємо на зиму: яблучне варення з корицею