Рецепти консервації: готуємо закуску з огірків «Пісня»

25.07.2020 16:30 Корисно
фото russianfood.com фото russianfood.com
Така закуска, яку скоріше можна назвати огірковою ікрою, – чудове доповнення до будь-якої страви.

Знадобляться:
огірки – 1 кг,
перець болгарський солодкий – 2–3 шт.,
яблука – 2–3 шт.,
морква – 2–3 шт.,
цибуля ріпчаста – 2 шт.,
помідори – 4 шт.,
часник – 5–6 зубчиків,
цукор – 100 г,
сіль – 1 ст. л.,
олія – 40 мл,
оцет (9 %) – 50 мл.

Овочі та яблука помити, огірки порізати тонкими кружечками, цибулю, моркву, яблука, помідори, часник і болгарський перець нарізати середніми шматочками. Усі продукти, крім огірків, подрібнити блендером або будь-яким зручним способом у густе пюре. Вилити овочеве пюре в каструлю, перекласти в нього порізані огірки, додати сіль, цукор, олію і тушкувати на слабкому вогні приблизно 30–40 хвилин. Потім додати оцет, перемішати і прибрати з вогню.

У гарячому вигляді розкласти в заздалегідь стерилізовані банки, закатати, перевернути, укутати й дати охолонути. Зберігати в прохолодному місці.

Читайте також Холодні перші страви: готуємо таратор на кефірі та суп з крабовими паличками