Смачна випічка: ароматне печиво з глазур’ю та спеціями

07.01.2021 16:29 Корисно
фото russianfood.com фото russianfood.com
Смачне, з пряними нотками спецій, таке печиво – чудовий десерт на будь-яке свято.

Знадобляться для печива:
борошно – 200 г,
яєчний жовток – 1 шт.,
вершкове масло – 100 г,
мед – 2 ст. л.,
цукор – 2 ст. л.,
імбир мелений – 1 ч. л.,
кориця мелена – 1 ч. л.,
гвоздика мелена – 1 ч. л.,
горіх мускатний мелений – 0,5 ч. л.,
сіль – щіпка,
розпушувач – 1 ч. л.;
для глазурі:
яєчний білок – 1 шт.,
цукрова пудра – 100 г.

Збити масло, мед, цукор і жовток. У миску просіяти борошно з розпушувачем, додати сіль і спеції, перемішати. З’єднати масляно-медову суміш з борошняною, замісити еластичне тісто і прибрати його на 1 годину в холодильник. Збити окремо яєчний білок з цукровою пудрою до стійких піків і теж прибрати в холодильник.

Охолоджене тісто розкачати в пласт, вирізати за допомогою формочок фігурки печива. Деко застелити пергаментним папером, розкласти на ньому печиво. Поставити його в розігріту до 180 градусів духовку на 10–15 хвилин. Готове печиво остудити, прикрасити зверху глазур’ю за допомогою кондитерського мішка, дати їй застигнути і можна подавати на стіл.