Смакуємо разом: ніжне тістечко а-ля «Кіндер Деліс»

21.01.2020 08:00 Корисно
фото iamcook.ru фото iamcook.ru
Це не тістечко, а просто казка: повітряний бісквіт і ніжний крем усередині, а зверху — тонкий шоколадний шар. Таке тістечко можна приготувати навіть без приводу, просто щоб побалувати себе смачним десертом на вихідні. Тим більше, що його приготування не займає багато часу.

Знадобляться для бісквіта:
борошно – 2 ст. л.,
яйця – 2 шт.,
цукор – 40 г,
розпушувач – 0,5 ч. л.,
какао-порошок – 2 ст. л.,
мед – 1 ст. л.,
молоко – 2 ст. л.,
олія – 50 мл;
для крему:
вершковий сир – 100 г,
згущене молоко – 100 г,
чорний (або молочний) шоколад – 50 г.

Приготувати бісквіт: відокремити яєчні білки від жовтків, жовтки збити з цукром до пухкої маси, а білки — до міцних піків. До жовтків додати мед і олію, ретельно перемішати. В окремій мисці змішати борошно, розпушувач і какао, потім висипати суміш до жовткової масі. Перемішати, додати молоко (кімнатної температури), вмішати збиті білки.
Деко (бажано 30×20 см) застелити папером для випікання, вилити туди тісто, акуратно розрівняти й випікати при температурі 180 градусів до готовності, приблизно 10–15 хвилин. Готовий бісквіт остудити, розрізати на дві рівні частини, якщо краї вийшли не надто рівними, обрізати їх.
Приготувати крем: вершковий сир змішати в невеликій мисці зі згущеним молоком, потім викласти на одну частину бісквіту й накрити другою, трохи придавивши рукою.
Гострим ножем нарізати на пор­ційні шматочки. У каструльці розтопити шоколад, дати йому трохи охолонути, потім зверху покрити кожне тістечко розтопленим шоколадом. Поставити в холодильник для охолод­ження.