Страва на свята: минтай з морквою і цибулею, запечений у духовці

Страва на свята: минтай з морквою і цибулею, запечений у духовці

фото iamcook.ru

Для любителів смаженої рибки – смачна і проста в приготуванні страва, яку можна подати на святковий стіл.

Знадобляться:
минтай – 800 г,
морква – 2 шт.,
цибуля ріпчаста – 2 шт.,
томатна паста – 2 ст. л.,
соняшникова олія – 30 мл,
вода (або червоне вино для аромату) – 50 мл,
часник – 2 зубчики,
сіль, чорний мелений перець – за смаком.

Моркву натерти на крупній тертці або на тертці для корейської моркви (так смачніше), цибулю дрібно порізати. Злегка обсмажити на соняшниковій олії овочі, додати томатну пасту, перемішати. Трохи посолити і поперчити, влити 50 мл гарячої води (або червоного вина), тушкувати ще хвилини три під кришкою і вимкнути вогонь – соус готовий. Рибу почистити, обрізати плавники і порізати порційними шматочками.

Дно форми для запікання змастити невеликою кількістю соняшникової олії, викласти туди половину тушкованих овочів і дрібно порізаний часник. Потім зверху розкласти шматочки риби, а поверх них – овочі, що залишилися, накрити зверху фольгою і поставити в розігріту до 220 градусів духовку на 45 хвилин. Готову рибку можна подавати на стіл!

Читайте також Мужужі, або холодець по-грузинському

Автор: Вероніка Добриня
subscription
Підписка на розсилку
Хочу отримувати головні новини:
Підписка на розсилку
Хочу отримувати головні новини: