Страва на святковий стіл: м’ясна куля з грибами та овочами «Сюрприз»

11.01.2021 18:04 Корисно
фото povarenok.ru фото povarenok.ru
Це рецепт м’ясної страви із сюрпризом: грибна начинка з овочами всередині кулі. Дуже гарна та смачна страва на святковий стіл, яку можна приготувати, щоб урізноманітнити меню.

Знадобляться:
м’ясо (свиняче філе – 300–400 г,
куряче філе – 100–200 г),
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
морква велика сира – 1 шт.,
сир голландський (або будь-яких твердих сортів) – 100 г,
печериці (середні) – 6–7 шт.,
зелень (кінза, петрушка або кріп) – по кілька гілочок,
спеції (запашні трави, мелений чорний перець, гірчиця) – за смаком,
лимон – 1 шт.,
часник – 3 зубчики,
соєвий соус – 2 ст. л.,
гірчиця – 1 ч. л.,
соняшникова олія – 2 ст. л.

Спочатку приготувати маринад: треба змішати соєвий соус, гірчицю та олію. Потім узяти свиняче філе, нарізати його великими тонкими плоскими шматками, відбити та посипати запашними травами і перцем. Куряче філе тонко порізати і теж посипати перцем і травами. Підготовлені свиняче і куряче філе залити маринадом.

Поки м’ясо маринується, дрібно порізати цибулю, моркву натерти на крупній тертці, з печериць зрізати ніжки і теж дрібно їх порізати, два зубки часнику продавити через прес і все це спасерувати на олії, посолити та поперчити за смаком. Капелюшки грибів відварити протягом 3 хвилин з моменту закипання, охолодити. Поки капелюшки остигають, натерти на дрібній тертці твердий сир, дрібно порізати зелень, подрібнити зубчик часнику і все перемішати до однорідної маси. Остиглі грибні капелюшки нафарширувати отриманою сумішшю.

Взяти округлу форму, застелити її фольгою для запікання, викласти спочатку філе свинини нахлистом, так, щоб краї звисали з форми. На дно викласти дві повні столові ложки пасерованих овочів. Потім зверху на них – фаршировані гриби. Накрити все шматочками курячого філе, останній завершальний шар – пасеровані овочі. Зверху накрити все звисаючими краями свинячого філе і накрити фольгою.



Поставити м’ясо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і запікати протягом 35–40 хвилин. Після цього фольгу прибрати і дати м’ясу підрум’янитися. Коли м’ясна куля буде готова, її можна прикрасити зверху зеленим горошком або зернами граната.

Читайте також Як приготувати смачні курячі рулетики з чорносливом