Страва на вечерю: салат з баклажанів і адигейського сиру із соєвим соусом

23.10.2020 17:39 Корисно
Фото: iamcook.ru Фото: iamcook.ru
Усього три інгредієнти і приправи – і ароматна закуска готова.

Знадобляться:

баклажани – 3 шт.,

помідори – 3–4 шт.,

сир адигейський – 200 г,

олія – 2–3 ст. л.,

соус соєвий – 1–2 ст. л.

Баклажани нарізати брусочками середнього розміру. Посолити і обсмажити на олії на сильному вогні, помішуючи лопаткою так, щоб у шматочків з’явилася темна скоринка з усіх боків. За дві-три хвилини до закінчення приготування влити соєвий соус. Оскільки продукт солоний, сіль можна не додавати або додати за смаком. Такими ж брусочками нарізати адигейський сир і м’якоть помідорів, насіннєві камери краще видалити. В остиглі баклажани перекласти інші інгредієнти та акуратно перемішати; олію можна не додавати.

Корисні поради:

1. Якщо салат готувати не хочеться, а закуска на стіл потрібна – баклажани можна нарізати кружальцями, так само обсмажити, а потім скласти башточками разом з кружечками помідорів і сиром.

2. За бажанням страву можна посипати рубаними волоськими горіхами, нарізаним пір’ям зеленої цибулі і додати сухі спеції, наприклад, ароматні «прованські трави».

Спробуйте також: Заготовки на зиму: варення з горобини