Аграріям з прифронтової Харківщини зможуть відстрочити повернення кредитів – Кабінет Міністрів

02.05.2024 18:21 Агропром

Уряд продовжив кредитування для аграріїв з прифронтових і тимчасово окупованих територій України. Серед яких опинилася і Харківська область, яка знаходиться на кордоні з рф і де простягається лінія бойового зіткнення.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Кабінет Міністрів України.

1 травня Уряд ухвалив рішення щодо пролонгації державних портфельних гарантій для кредитування фермерських господарств, які втратили потенційне заставне майно через воєнні дії. Про це йдеться у постанові № 477, підготовленій Міністерством аграрної політики та продовольства України, яку Кабінет Міністрів прийняв на черговому засіданні.

Фермерські господарства, які до 2022 року отримали кредити та які розташовані на тимчасово окупованих територіях або там, де ведуться активні бойові дії, можуть відстрочити їх повернення до 31 грудня 2025 року, зазначається у документі.

Заявки від фермерів для продовження кредитування будуть прийматися через Державний аграрний реєстр. Про початок їх подання буде додатково повідомлено на сайті Мінагрополітики.

Це дуже важливе рішення для аграріїв, яке дозволить їм пролонгувати кредити, взяті до 24 лютого 2022 року. Це стимулюватиме розвиток і відновлення агросектора, пояснив перший заступник міністра агрополітики Тарас Висоцький.

Нагадаємо, нещодавно Уряд впровадив низку поліпшень для агровиробників на деокупованих територіях України. Одними з них стали переглянуті залізничні тарифи, які дозволять аграріям Харківщини отримати 30 % знижку на залізничні перевезення

Також ми писали, як швидко проходить розмінування сільськогосподарських земель у Харківській області.