Аграрії Харківщини отримають 30 % знижку на залізничні перевезення: що відомо

19.04.2024 09:53 Агропром

Нещодавно Уряд впровадив низку поліпшень для агровиробників на деокупованих територіях України. Серед них опинилась і Харківська область.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на ХОВА. 

Одними з них стали переглянуті залізничні тарифи та анонсована 30 % знижка на перевезення.

— Адже наші аграрії вже третій рік під кулями й вогнем вивозять урожай з прифронтових громад до західного кордону і південних портів для подальшої реалізації в інтересах держави. Проте повномасштабна війна настільки змінила економічну географію країни, що логістичні витрати найчастіше не дозволяли агробізнесу виходити навіть у «нуль», — пояснили у ХОВА.

Як ідеться у повідомленні, знижена вартість для аграріїв, які відвантажують свою продукцію з визначених залізничних станцій, — справедливе рішення. Таким чином, з'явиться можливість зрівняти тарифні умови для всіх с/г підприємств. 

Нагадаємо, аграріям Харківщини безоплатно нададуть насіння кукурудзи для посівної. Кожен з них матиме змогу отримати до 25 посівних одиниць на господарство. Цієї кількості буде достатньо для засівання 25 гектарів.

Також ми писали, що цьогоріч озимі на Харківщині достроково відновили вегетацію. Причиною стали сприятливі погодні умови третьої декади березня, які й забезпечили ростові процеси у рослин озимої пшениці.