Берегти ліси Харківської області допоможуть електронні чіпи

19.07.2012 18:10 Агропром
Близько трьох місяців технологію електронного обліку деревини відпрацьовували в Ізюмському лісгоспі і зараз готові поширити її на всі лісгоспи.

Про це 19 липня в ході виїзного семінару на базі ДП "Ізюмське лісове господарство" повідомив журналістам начальник Головного управління лісового та мисливського господарства Харківської області Сергій Мусієнко.

За його словами, всі десять лісгоспів Харківської області до кінця 2012 р. впровадять електронний облік деревини. Програма переходу на новий вид обліку фінансується за рахунок коштів лісгоспів, повідомляє SQ.

Як зазначив Мусієнко, створити електронний ринок лісопродуктів було вирішено ще в 2001 р. "В цілому сучасний вид обліку деревини дозволить ефективно боротися з тіньовим ринком деревообробки, підвищить надходження до держбюджету, буде сприяти збереженню лісів, а також скоротить виробничі витрати землевпорядників. Очікується, що внаслідок проведеної роботи лісопродукція стане дешевше на 10% "- зазначив Мусієнко.

Як повідомив директор Ізюмського лісгоспу Анатолій Павленко, для переходу на новий вид обліку були закуплені сучасні прилади, зокрема, електронна вилка, сканери бирок, мобільні принтери і центральний сервер.

Джерело: SQ
Автор: Администратор сайта