Бізнес по-новому. Харків'янин вирощує вдома равликів

24.03.2015 14:25 Агропром
www.estonica.org www.estonica.org
Завдяки мінімальним вкладенням і швидкій окупності, бізнес із розведення равликів у Європі користується чималою популярністю.

Дійшла їх слава і до нас. Економічна криза в Україні вдарила по всіх, тож кожен прагне виживати, як може.

Харків’янин Артем Ткач обрав вельми незвичайний спосіб заробітку: вирішивши піти шляхом європейському досвіду, чоловік зайнявся вирощуванням равликів ахатин у домашніх умовах. Виявляється, равлики, які всім нам добре знайомі, не настільки нікчемні істоти, як може здатися на перший погляд. Їх заводять як домашні тварини ті, кому не вистачає часу на повноцінний догляд за кішкою або собакою – равлики невибагливі в їжі, не шумлять, не псують меблі і не просяться гуляти вранці. При цьому, за словами «равлиководів», якщо належним чином оформити акваріум, у якому вони живуть, ці істоти створюють атмосферу спокою та рівноваги, що важливо в нашому стресовому життя.

Але цим чесноти цих молюсків не обмежуються. Виявляється, що равлики користуються попитом серед гурманів – із них готують екзотичні страви. Сьогодні майже будь-який поважний ресторан готовий запропонувати кілька страв, до складу яких входять молюски. Дієтологи одноголосно заявляють, що споживання м’яса равликів абсолютно не викликає виникнення шкідливого холестерину, до того ж, воно відзначається чудовими смаковими якостями. Цей факт перетворює равликів на чудову їжу, яка підходить для тих, хто постійно стежить за фігурою і здоров’ям.

ЦІКАВА СТАТТЯ? ЧИТАЙТЕ ПОВНІСТЮ В ГАЗЕТІ "СК", КУПИВШИ ЇЇ ОНЛАЙН

Окрім кулінарії, равликів ще застосовують у косметології – давно помічено, що їхній слиз дуже ефективно впливає на шкіру при лікуванні опіків і загоєнні шрамів. Її компоненти використовують у деяких салонах, при процедурах проти зморшок. Практикують пряму висадку молюска на обличчя клієнта. Зрозуміло, процес для багатьох не найприємніший з естетичної точки зору, зате результат, на думку лікарів, того вартий.

Роман Шупенко, матеріал з газети "Слобідський край" №28 від 07.03.2015

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта