Бюджетні дотації для аграріїв відновлять: хто отримає

09.02.2024 16:50 Агропром
Фото: ілюстративне Фото: ілюстративне

Цьогоріч аграрії, в тому числі з деокупованих областей, можуть знову скористатись державними програмами підтримки. Зокрема, будуть відновлені бюджетні дотації на утримання великої рогатої худоби, кіз та овець.

Про це розповідає медіа «Слобідський край» з посиланням на Міністерство аграрної політики та продовольства України. 

Як повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький під час виступу на засіданні «Аграрний сектор в умовах війни: державна підтримка. Доступні програми. Мобілізація», аграрії з деокупованих територій, які обробляють до 120 га, зможуть отримати за один гектар 8 тисяч гривень безповоротної допомоги. Аграрії з областей, які не були окупованими, – 4 тисячі гривень. 

Також бюджетні дотації передбачені для фермерів, які утримують корів, кіз та овець. Для аграріїв, які мають від 3 до 100 корів, передбачено 7 тисяч гривень на одну голову, тим, хто вирощує до 500 голів кіз та овець, – 2 тисячі на одну особину.

Ми писали, що під урожай 2024 року аграрії Харківщини посіяли озимину на 239 тисячах гектарів, що становить 102 % до прогнозованого, а з початку року українські агрогосподарства отримали 1,6 мільярда гривень за програмою «Доступні кредити 5-7-9»..