Для покращення якості молока на Харківщині дрібним виробникам слід об'єднатися у кооперативи

19.11.2012 11:11 Агропром
http://www.gastronom.ru http://www.gastronom.ru
Тваринництво в Ізюмському районі представлено в господарстві СК «Восток», у ньому утримується понад 2225 голів корів.

Разом з тим, багато сільгоспвиробників повертаються до цього бізнесу.Про це повідомив кореспонденту "СК" голова Ізюмської райдержадміністрації Валерій Білокудря.

На території Заводської сільської ради ведеться реконструкція тваринницьких приміщень з утримання великої рогатої худоби, де планується розмістити 480 голів дійної череди. В одному з господарств району зараз проводиться реконструкція тваринницьких приміщень, ведуться переговори для закупівлі нетелів. Є підприємства, які займаються свинарством.

Крім того, у районі дуже багато дрібних товаровиробників, які виробляють молоко. Але проблема в тому, що ціна на молоко повністю диктується переробником. Починаючи з травня й по серпень-вересень нормальної ціни на молоко немає. Усі, хто виробляє молоко, працюють собі на збиток. Після жовтня-листопада ціна стабілізується.

Безумовно, держава йде назустріч сільгоспвиробникам. На рівні Кабміну розроблено заходи щодо підтримки сільгоспвиробників, було впроваджено дотацію з вирощування молодняка ВРХ. У районі ми вже отримали понад 85 тис. грн дотацій. Але для більшої стабілізації ціни на молочному ринку слід об’єднати в кооперативи чи спілки дрібних виробників молока й обов’язково побудувати молокоприймальні пункти, щоб якість молока, яке здається переробникам, суттєво покращилась.

Юрій Борщ, матеріал з газети "Слобідський край" №138 від 17.11.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта