Епідемія загрожує домашній птиці

21.05.2015 09:48 Агропром
Фото news.vse42 Фото news.vse42
Чугуївські власники домашньої живності б'ють тривогу. За словами господарів птиці, курей і качок в домашніх господарствах косить захворювання - кандидоз зоба.

Місцеве населення побоюється епідемії.

В Управлінні ветеринарної медицини Чугуївського району кореспондента «СК» запевнили, що жодних епідемій серед домашньої птиці в районі не зафіксовано.

- На сьогоднішній день міжрайонною лабораторією Чугуївського та Печенізького району зафіксовано 11 звернень громадян з приводу розтину птиці. У всіх випадках виявлена глистна інвазія, яка і була причиною падежу птиці. Інших захворювань не виявлено, - стверджує головний державний інспектор Управління ветеринарної медецини Чугуївського району Максим Кривогуз.

Так само він відзначив, що кандидамікоз зоба у дорослих птахів практично не зустрічається. Діагностують це захворювання, як правило, в тих випадках, коли пернаті міститься в неналежних умовах - не часто чиститься гній, поряд з птахом багато гниючих субстанцій. У таких умовах розвивається бактерія, яка вражає зоб та слизові оболонки. Для людини кандидамікоз птахи не загрозливий, страждають від нього тільки пернаті.

Головний ветінспектор району рекомендує власникам птиці у разі виникнення будь-яких підозр відразу ж звертатися до дільничних ветеринарів.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта