На кордоні з Росією знайшли труп хворого на африканську чуму кабана. П'ять районів на карантині

18.12.2014 07:31 Агропром
14 грудня в Середино-Будському районі Сумської області за 1,5 км від державного кордону з Російською Федерацією знайшли труп дикого кабана.

При зовнішньому огляді порушень цілісності шкіряного покрову на виявлено. Лабораторні дослідження підтвердили діагноз – африканська чума свиней.

Про це повідомив на засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при облдержадміністрації начальник Головного управління ветеринарної медицини в Сумській області Михайло Лузан.

За його словами, вже визначено плани термінових заходів протидії ймовірному розповсюдженню захворювання: заборонено полювання і лісорозробку, перекопано всі можливі шляхи проїзду до місця, де було знайдено тварину. Проводиться депопуляція диких тварин у радіусі 3 км від осередку. Найближчим часом планується проведення депопуляції диких тварин у прилеглих Ямпільському та Шосткінському районах області.

«Середино-Будський, Ямпільський, Шосткінський, Кролевецький, Конотопський райони оголошено зоною нагляду. Зараз там проводиться роз’яснювальна робота серед населення щодо попередження захворювання», – сказав М. Лузан.

Він зауважив, що в Росії виникла серйозна ситуація із захворюванням на АЧС. Саме тому в буферній 20-кілометровій зоні вздовж кордону громадянам радять утриматися від розведення свиней через велику ймовірність інфікування.

Ситуація в регіоні контрольована, повідомляє Держветфітослужба України.

Автор: Администратор сайта