На Харківщині готуються до збору урожаю: прогноз аграріїв

27.06.2018 14:47 Агропром
Фото: SumyNews Фото: SumyNews
Цього року у Харківській області збір урожаю розпочнеться з другого липня. Масово збір врожаю почнуть 7-10 липня. Про це 27 червня повідомив перший заступник голови ХОДА Марк Беккер.

За його словами, збір врожаю розпочнеться на південному сході регіону — в Лозівському, Близнюківському, Барвінківському, Сахновщинському районах, пізніше збирання зернових продовжиться у північній частині області — у Вовчанському, Великобурлуцькому, Дергачівському районах. Цьогоріч урожаю буде зібрано менше та за коротший термін, порівняно з минулим роком. Така відмінність пояснюється погодними умовами.

«В минулому році ми посіли друге місце у збиранні зернових і отримали рекордний за всю історію Харківщини урожай озимої пшениці. В цьому році планована врожайність пшениці – 3,6–4 центнери з гектара, а це на один центнер менше порівняно з минулим роком», – розповів Марк Беккер.
Він також повідомив, що під час збору врожаю буде задіяно 3157 одиниць техніки.

«Наша імпортна техніка дозволяє працювати з мінімальними втратами зерна — 1,5– 2 %. Раніше ці втрати могли досягати 50 %», – повідомив Марк Беккер.
За сприятливих погодних умов закінчити процес збору зернових планують за два тижні. На сьогодні збір урожаю вже розпочали вісім областей України.

Кирило Тихонов

Теги: