Поїлки за сімсот євро куплять коровам на Харківщині

23.07.2012 18:12 Агропром
Корівник запрацює вже цього року Корівник запрацює вже цього року
Аагрофірмі «Подолівська», яка розташована у Барвінківському районі, почала будувати корівник вартістю у 2,5 млн гривень.

Про це СК повідомив директор агрофірми Ігор Макаревич. Він розповів, що у реконструкцію тваринницького комплексу було вкладено близько 2,5 млн грн. Кошти були виділені агрохолдингом «Хармелія», до складу якого входить агрофірма.
– Крім цього ще буде закуплена техніка для кормозаготівлі, для годівлі тварин, імпортні поїлки з підігрівом від тепла землі без використання електроенергії. Одна така поїлка коштує близько 700 євро, – розповів директор «Подолівської».
За словами Ігора Макаревича кількість у корівниках постійно працюватимуть 15 чоловік, але під час заготівлі кормі їх буде більше.
– Всього в цьому році буде завезено 300 голів, але стадо буде розширюватися і через три роки їх буде близько 600 голів, – поділився планами керівник сільгосппідприємства.
Корів абердино-ангуської породи поставлять з Волині, куди представники агрофірми вже вирушили укладати договори. Паралельно з реконструкцією корівників господарство вже почало заготовляти корми:
– Ми вже заклали сіно на корм, у нас посіяна кукурудза на силос на 114 гектарах. Для села це нові робочі місця, а для агрофірми – новий вид діяльності. Я вважаю, що він буде прибутковим, адже на це вказують наші розрахунки, – зазначив Ігор Миколайович.
Начальник дільниці будівельної організації, яка займається реконструкцією корівника, Володимир Ангелов розповів, що зараз тваринницький комплекс готовий на 70%, але ще два місяці тому тут були суцільні хащі – близько двох тижнів будівельники «пилили ліс та очищали територію».
– Будуть відтворені три великих приміщення. Зараз почали відновлювати покрівлю, адже плит практично не було, лише на рівні  30-40%. Ми заново відновили їх. Завершуємо класти профнастил, а потім буде заливатися бетоном підлога. А потім, безумовно, займемося остаточним благоустроєм. Я вважаю, що протягом місяця ми повинні тут завершити роботу, – повідомив будівельник.

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта