Ситуацію з врожаєм гречки прокоментували в облраді

19.08.2016 06:24 Агропром
Фото:lenta.ru Фото:lenta.ru
За словами голови Харківської облради Сергія Чернова, дефіциту гречки не буде.

Як розповів очільник депутатського корпусу Харківщини, під врожай 2016 року господарствами області засіяно 18,4 тис. га гречки. Це на 27 % перевищує минулорічну площу посіву. Гречку, як соціально важливу культуру, вирощують у всіх районах Харківщини.

На сьогодні в 10 районах області вже приступили до її збирання. Зараз господарства вже отримали понад 3 тис. тонн зерна. Разом із цим перехідний залишок зерна гречки минулорічного врожаю складає 1 тис. тонн.

ЯКОЮ БУДЕ ЦІНА НА ЦУКОР НА ХАРКІВЩИНІ

За прогнозними показниками валовий збір гречки у 2016 році становитиме 23 тис. тонн, чому посприяли погодні умови. Внутрішня потреба області складає 10,1 тис. тонн. Таким чином, потреба області в гречці буде цілковито задоволена, адже очікуваний врожай гречки у 2,5 раза перевищить річну потребу регіону.

- Це говорить про те, що дефіциту в області не буде, отже, й не буде приводу для спекуляцій. Стосовно ціни: стрімке та необґрунтоване зростання ціни на крупу було у травні-червні цього року. З приводу даного факту Антимонопольний комітет України проводить розслідування, - зазначив Сергій Чернов.

Він також наголосив на тому, що сьогодні ціна на гречку має тенденцію до зниження.

Тетяна Лісна

Автор: Администратор сайта