Проект держбюджету-2017: що отримають аграрії

20.09.2016 12:10 Агропром
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
У проекті Державного бюджету України на 2017 рік видатки для Міністерства аграрної політики та продовольства України передбачені в сумі 8,27 млрд грн у тому числі по загальному фонду — 5,38 млрд грн, по спеціальному — 2,89 млрд грн.

Про це свідчить проект Держбюджету, оприлюднений на сайті Парламенту.

Згідно з проектом, на управління в сфері АПК передбачено 122,3 млн грн, на дослідження і наукові розробки — 109,3 млн грн, на підвищення кваліфікації фахівців АПК — 17 млн грн. Ще 75 млн грн виділяється на розвиток хмелярства, садівництва і виноградрства, 3,8 млн грн — на фінансовий лізинг, 210 млн грн — на підтримку тваринництва.На витрати «Аграрного фонду», пов'язані зі зберіганням, перевезенням, переробкою та експортом об'єктів інтервенційного фонду буде спрямовано 51,4 млн грн. 92,1 млн грн передбачено на організацію і регулювання діяльності «Аграрного фонду». А на формування державного інтервенційного фонду — цілих 773 млн грн.

З метою поліпшення фінансового стану аграрних підприємств і нарощування темпів виробництва в 2017 р. збережено функціонування механізму часткової компенсації відсоткової ставки за банківськими кредитами, на що виділено 300 млн грн. У 2017 році також буде збільшена підтримка фермерських господарств згідно з бюджетною програмою з надання кредитів в обсязі 65 млн грн - повідомляє сайт Харківської обласної ради.

На фінансову підтримку фермерства, малого та середнього бізнесу передбачені видатки державного бюджету в обсязі 2,97 млрд грн.

На проведення земельної реформи плануються бюджетні асигнування в сумі 104,8 млн грн. Зазначається, що кошти будуть спрямовані на здійснення заходів з проведення земельної реформи, зокрема, на проведення інвентаризації земель сільськогосподарського призначення державної власності, ведення та функціонування Державного земельного кадастру.

998 млн грн буде виділено на надання кредитів для проведення робіт у сфері геодезії і картографічної роботи, демаркації та делімітації державного кордону.Рибне господарство отримає в цілому близько 300 млн грн, лісове — понад 200 млн грн. 1,17 млрд грн буде направлено на бюджетну програму управління у сфері безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Для забезпечення стабільної епізоотичної ситуації в країні на 2017 р. визначені видатки в обсязі 56,9 млн грн. Кошти передбачається направити на протиепізоотичні заходи з метою своєчасного проведення профілактичних, попереджувальних заходів та ліквідації спалахів гострих інфекційних хвороб, у тому числі спільних для тварин і людини.

З метою здійснення державного ветеринарного контролю, а також нагляду за охороною території України від занесення з території інших країн інфекційних захворювань передбачаються видатки у сумі 449,4 млн грн.

Ще 124,7 млн грн — на проведення лабораторних випробувань, вимірювань, досліджень та експертизи при здійсненні державного контролю.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта