П'ять цукрових заводів з восьми працюють на Харківщині

06.10.2014 06:05 Агропром
За словами гендиректора «Харковцукру» Юрія Ільченка, очікується, що в цьому році на цукрові заводи надійде 800-820 тис. тонн цукрових буряків з Харківської, Полтавської, Сумської та Донецької областей, тобто забезпеченість цукросировиною буде на рівні 72

На сьогоднішній день вироблено 31,5 тис. тонн цукру. Про це 3 жовтня під час обласної селекторної наради повідомив Генеральний директор асоціації «Харківцукор» Юрій Ільченко.
Він нагадав, що зараз в Харківській області працюють 5 цукрових заводів: ВАТ «Новоіванівський цукровий завод» Коломацького району; ПАТ «Первухінський цукровий завод» Богодухівського району; ПП «Цукровик-Агро» Краснокутського району; ТОВ СГП «Білоколодізянський цукровий завод» Вовчанського району; ТОВ АПК «Савинське» Балаклійського району.

«Найбільше надходження очікуємо від ТОВ СГП «Білоколодізянський цукровий завод» та ВАТ «Новоіванівський цукровий завод». Прогнозується, що заводами буде вироблено 98-100 тис. тонн цукру, при доведеній наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України квоти “А” – 97,0 тис. тонн. Практично область буде забезпечена цукром в повному обсязі, враховуючи і перехідні запаси цукру», - підкреслив Юрій Ільченко.

Нагадаємо, що в Харківській області знаходяться 8 цукрових заводів. На сьогоднішній день не працюють 3 цукрових заводи, а саме: ТОВ «Цукрове» Кегичівського району, ПСП «Явір» Краснокутського району, НВФ «Сінтал-Д» (Конгресівський цукровий завод) Золочівського району. Всі заводи повністю збережені, обладнання законсервовано.

Джерело: сайт ХОДА
Автор: Администратор сайта