Суперурожайний сорт пшениці розробили у Харкові

16.04.2013 12:41 Агропром
http://archive.nbuv.gov.ua/ http://archive.nbuv.gov.ua/
В Інституті рослинництва ім. В.Я. Юр'єва розробляється кілька ліній нових сортів твердої пшениці, перші результати випробувань яких вже фіксують значне підвищення якісних показників зерна.

Про це 12 квітня в ході дискусії про можливість виробництва твердих сортів пшениці в Південному регіоні України повідомив завідувач відділом селекції ярої пшениці інституту Олег Голік, повідомляє портал AgriNEWS.

Він нагадав, що в даний час в Україні стандартом якості твердої пшениці є сорт Спадщина селекції інституту ім. Юр'єва.

«Розробляються ж нині нові лінії твердої пшениці вже на перших стадіях їх сортовипробувань дозволяють говорити про можливість значного підвищення якісних показників зерна. Так, показники врожайності нових ліній становлять до 3,6 т / га проти 3,2 т / га у сорту Спадщина, вміст білка досягає 16,1% проти 15,4% по національному стандарту, клейковина - до 34,5% проти 32,1%. Вміст каротину в піддослідних сортах підвищено до 6,2 мг / кг проти 3,5 мг / кг по сорту Спадщина», - уточнив О. Голік.

Також він зазначив, що в 2012 р. вперше в Україні був переданий сорт полби Голіковская, вміст білка в якому досягає 17,15%.

Джерело: AgriNEWS
Автор: Администратор сайта