В Україні засіяно майже 7 мільйонів гектарів земель

17.06.2015 11:12 Агропром
Фото: golos.ua Фото: golos.ua
В Україні повністю завершилася посівна кампанія - засіяно 6,9 млн гектарів землі, заявив міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко.

Посівна кампанія виконана на 100 %, адже вдалося засіяти деякі поля, які були заміновані. Про це в ефірі "5 каналу" 16 червня сказав міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко.

Також він зазначив, що нинішня посівна була найважча за всі роки незалежності. враховуючи бойові дії та заміновані поля.

- Нам вдалося пройти цей важкий період. На даний момент посівна закінчена на 101 % - це означає, що частина полів, які були в зоні ризику, в тому числі заміновані, також були засіяні. Плани по посівній виконані, - підкреслив чиновник.

Україна годує 140 млн людей на планеті

Україна досягла рекордних показників з експорту зернових за цей маркетинговий рік. Про це заявив міністр аграрної політики Олексій Павленко під час засідання уряду.

- Ми досягли за цей маркетинговий рік рекорду для України з експорту. На сьогодні експортовано 33 млн 494 тис. тонн зернових. Порівнюючи з рекордом попереднім, який був 32 млн 300 тис. тонн, це серйозне перевиконання ", - повідомив Олексій Павленко.

За його словами, Україна годує 140 млн людей на планеті.

Роман Шупенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта