Вилов риби на Харківщині обмежили через аномальну спеку

Вилов риби на Харківщині обмежили через аномальну спеку

Аномальна спека, яка триває в області протягом кількох місяців, вносить певні корективи в рибогосподарську галузь.

Промисловий вилов призупиняють, бо через високі температури риба швидко «пропадає» в сітках рибгоспів і, звісно, стає некондиційною.

Як розповів начальник обласного управління «Харківдержрибоохорони» Віктор Резник, на Слобожанщині рибогосподарська діяльність із дотриманням вимог природоохоронного законодавства здійснюється на підставі відповідних режимів на 61-й водоймі, ще на 22-х водоймах – за науково-біологічним обґрунтуванням.

У минулому році виловлено всього понад 1300 тонн риби при науково обґрунтованій можливості 2003 тонни. У поточному році вже виловлено 89 тонн риби. Це приблизно на 3 % менше, ніж за аналогічний період минулого року, хоча й планується вийти на рівень вилову більший, ніж у 2011 році.

Та поки що рибалки через спеку не активізують свої дії в цьому напрямі, адже сезон вилову розпочнеться восени, коли температура опуститься до плюс 15 градусів. Загалом для того, щоб забезпечити потребу мешканців Харківщини в живій рибі, слід виловлювати близько 50 тис. тонн, що поки неможливо через об’єктивні причини. Виниклий дефіцит ліквідовується шляхом завезення морської риби, консервної рибної продукції тощо.

Ігор Тесло, матеріал з газети "Слобідський край" №92 від 02.08.2012

Джерело: SLK
Автор:
Администратор сайта