Чи вплине на урожай затримка посівної кампанії

05.04.2018 17:30 Агропром
Фото: agro.dn.gov.ua Фото: agro.dn.gov.ua
На Харківщині посівна кампанія ще не розпочалася. Загалом по Україні до весняних польових робіт приступили дві південні області — Херсонська та Миколаївська.

Про це 5 квітня під час брифінгу повідомив перший заступник голови ХОДА Марк Беккер. За його словами, у цьому році є деяка затримка у старті посівної кампанії. Так, приміром, у минулому році в цей період на полях області вже засіяли майже 45 тисяч гектарів.

— Але аналіз показує, що ця затримка у характеристиці посівів — середньостатистична, тому вона не вплине на хід посівної в цілому та на урожайність культур, — пояснив перший заступник губернатора.

За його словами, цьогорічна весна є більш оптимальною для посівної кампанії, аніж минулорічна, адже та була досить короткою. Проте, більш тривала весна може негативно позначитися на озимих культурах, але незначною мірою.

Загалом, станом на 5 квітня, за інформацією Марка Беккера, близько 75 % озимих на полях регіону перебувають у доброму та задовільному стані, близько 24 % —  слабкі культури та зріджені.

Читайте також: На скільки може здорожчати весняна посівна-2018

Олександр Ушаков