Харківські депутати підтримали пільги на земельні та орендні ставки

28.02.2024 21:48 Всі Новини
Фото: Харківська міськрада Фото: Харківська міськрада

У такий спосіб міська влада хоче простимулювати бізнес та харків’ян залишатися в Харкові.

Для зменшення податкового навантаження на суб’єкти господарювання Харкова під час війни на позачерговій сесії міськради ухвалене рішення про деякі питання плат, повідомляє «Слобідський край».

28 лютого харківські депутати підтримали введення тимчасових пільгових ставок щодо найбільш постраждалих земельних ділянок, зокрема, тих, на яких розташовані об’єкти промисловості, адміністративні, офісні, складські будівлі та готелі, а також щодо земельних ділянок, які надані в користування для будівництва та реконструкції об’єктів. У залежності від виду користування ділянок ставки знижені на 30-50%.

Крім того, було подовжене застосування пільг щодо зменшення земельного податку та орендної плати за земельні ділянки, на яких розташовані пошкоджені об’єкти нерухомого майна, на 30, 60 та 99% залежно від категорії пошкоджень. Згідно з рішенням, такі пільги діятимуть до 31 грудня року, в якому буде припинений або скасований воєнний стан (раніше період застосування пільг визначався з 1 січня по 31 грудня 2023 року). 

Також було ухвалене рішення про звільнення фізичних осіб від земельного податку та орендної плати за користування земельними ділянками, зайнятими житловою забудовою (приватні домоволодіння), з 1 січня 2023 року по 31 грудня року, в якому буде припинений або скасований воєнний стан. Таку пільгу отримали 24 тис. мешканців Харкова, зазначили у міській раді.

За словами міського голови Ігоря Терехова, у такий спосіб міська влада хоче простимулювати бізнес та харків’ян залишатися в місті.

– Потрібен стимул, щоб люди залишалися в Харкові, щоб працювали виробництва, поверталися підприємці. Якщо потрібно буде ще знизити податкові ставки для деяких видів діяльності, ми це зробимо. Для нас дуже важливо, щоб бізнес мав можливість працювати, – зазначив Ігор Терехов.

Нагадаємо, у Харкові депутати ухвалили бюджет на 2024 рік: безкоштовний проїзд, ремонт житла та доріг, компенсації.

Автор: Олег Артаєв