АТО на Донбасі: утворення буферної зони є небезпечним для життя - ОБСЄ

15.12.2014 08:33 Суспільство
infokava.com infokava.com
У зоні АТО зберігається тенденція до зниження терористами кількості обстрілів позицій українських військ і населених пунктів.

Буферна зона в Донбасі залишається небезпечною для життя. Про це йдеться у звіті заступника голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александера Хааг.

Президент України Петро Порошенко виключив повернення України до ядерного статусу.

Лідер терористів ЛНР Ігор Плотницький назвав у своєму виступі перемир'я тимчасовим. Він пригрозив продовжити війну проти України.

Пропонуємо огляд основних подій у зоні АТО за 13-14 грудня.

У Донецькому аеропорту провели ротацію бійців АТО. За 13 грудня штабом антитерористичної операції зафіксовано 14 випадків обстрілів позицій українських військових з боку терористів.

Бойовики змусили представників спеціальної моніторингової місії ОБСЄ залишити місто Павлопіль Донецької області.

Стало відомо, що жителі Красного Луча знову вигнали з міста "козаків".

Російський спецназ відправляє до в'язниці непокірних бойовиків ДНР. 

На озброєнні окупантів нарахували близько 700 танків і бронемашин.

Мер Донецька Олександр Лук'янченко заявив, що не боїться, що його судитимуть за здачу міста бойовикам ДНР.

Порошенко заявив, що у нідерландських експертів є знімок моменту пуску ракети по Boeing.

13 грудня біля Попасної бійці АТО перехопили авто з пособниками бойовиків ЛНР і 1 млн грн.

З 14 грудня Росія скасовує ряд поїздів в Україні. На українському напрямку 31 російський потяг переведені на курсування "за вказівкою". При цьому 13 російських і два спільні состави скасовані.

За 14 грудня терористи сім разів обстрілювали позиції сил АТО з використанням мінометів і стрілецької зброї.

14 грудня бойовики відкрили вогонь у районі Орлово-Іванівки на Донеччині. За даними прес-центру АТО, стрілянина в районі населеного пункту велася навмання і несла суто провокаційний характер.

Протягом доби 14 грудня терористи здійснили 14 обстрілів. Істотні порушення режиму тиші зафіксовані в районі Бахмутовської траси. Загиблих немає.

12:20 Біля Маріуполя в районі населеного пункту Павлопіль бійцями підрозділу військової розвідки Збройних Сил України в ході пошуково-розвідувальних дій була виявлена і ліквідована снайперська пара з числа бойовиків терористичного угрупування ДНР.

Біля села Павлопіль в районі Маріуполя два танки терористів ДНР підірвалися на своїх мінах.

Петро Порошенко пообіцяв підтримку жителям окупованого Донбасу. За його словами, жителі регіону мають право на державну підтримку - йдеться про гуманітарну допомогу, забезпеченні теплом і електроенергією.

Бійці батальйону "Донбас" блокуватимуть доставку вантажів в окуповані райони шахтарського регіону. Командир батальйону Семен Семенченко зазначив, що доставки вантажів і продовольства не буде, поки терористи не звільнять усіх українських заручників.

Лідери України, Франції та Німеччини Петро Порошенко, Франсуа Олланд і Ангела Меркель погодилися, що контактна група по Донбасу має якнайшвидше зустрітися для вжиття заходів з втілення Мінських угод.

Держсекретар США Джон Керрі обговорили з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим у Римі війну в Донбасі.

Використовуючи тимчасово введений режим припинення вогню, сили АТО здійснюють контрдиверсійні заходи, проводять операції по боротьбі з бандитизмом на звільнених від окупантів територіях.

Прикордонники зупинили в контрольному пункті "Волноваха" потяг з вантажем металобрухту і 768 тоннами вугілля.

Росія готує десятий гумконвой в Донбас. Про це заявив на засіданні Генеральної Асамблеї ООН заступник постійного представника Росії при ООН Дмитро Максимович.

За час російсько-українського конфлікту в Донбасі загинули 4634 людини. Про це йдеться в останньому звіті ООН.

Автор: Администратор сайта