Бойовики атакують Дебальцівський плацдарм

Терористи за минулу добу 45 разів обстріляли позиції українських військових.

Про це повідомляє у Фейсбуці прес-центр АТО.

"В цілому за добу терористи 21 раз обстріляли сили АТО з «Градів», 5 разів з артилерії, 19 - з мінометів і гранатометів", - йдеться у повідомленні.

Протягом ночі противник 15 разів вів вогонь по позиціях українських військових. Зокрема на Луганському напрямку незаконні збройні формування 4 рази порушили режим припинення вогню. Так, бандити три рази здійснили обстріли з БМ-21 «Град». Близько 80 реактивних «градівських» терористи випустили по позиціях Збройних Сил України у районі Бахмутської траси, ще близько 40 накрили населений пункт Новотошківське.

Також незаконні збройні формування один раз обстріляли з мінометів сили АТО у районі селища Золоте. Втрат серед військовослужбовців немає.

Окрім того, минулої доби бойовики зосередилися на Дебальцівському напрямку. Під вогонь артилерії та мінометів потрапили Попасна, Санжарівка, Чернухіне. Тричі противник завдавав ударів з реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град» по самому Дебальцевому.
На Донецькому напрямку бандформування вели мінометний вогонь по Опитному та поблизу Донецького аеропорту.

На Маріупольському напрямку злочинці обстріляли Широкіне.

Тим часом у прес-центрі штабу АТО говорять, що траса Артемівськ - Дебальцеве перебуває під повним контролем сил АТО.

«Траса повністю контролюється нашими військами, там розташовані наші блокпости. Дорога повністю нами контролюється, і по ній підвозиться боєкомплект, продукти харчування та проводиться планова ротація особового складу», - сказав речник штабу Анатолій Стельмах.

Він також запевнив, що селище Логвинове, розташоване на північний схід від Дебальцевого та яке прилягає до траси на Артемівськ, перебуває в зоні контролю українських військових.

«Селище Логвинове перебуває у зоні ураження української артилерії. Протягом минулих днів там точилися запеклі бої. Проте зараз на околицях селища розташовані наші блокпости, тобто селище фактично перебуває в зоні нашого контролю», - сказав Стельмах.

Джерело: Укрінформ
Автор: Администратор сайта